Priskemu nově asistuje krajan Babalola. Z béčka si vytáhli do prvního týmu kvarteto Ševínský, Horák, Okeke a Schánělec

Priskemu nově asistuje krajan Babalola. Z béčka si vytáhli do prvního týmu kvarteto Ševínský, Horák, Okeke a Schánělec

Hráči Sparty v úterý zahájili přípravu na jarní část sezony absolvováním fyzických testů, první trénink je čeká ve středu. Po skončení hostování v Pardubicích je s mužstvem i záložník Kryštof Daněk, naopak obránce James Gomez kvůli účasti Gambie na nadcházejícím mistrovství Afriky chybí. 

Jednadvacetiletý Daněk odešel v září do Pardubic, kde pravidelně nastupoval. Po formálním konci hostování se vrátil do Sparty, jeho další budoucnost bude vedení klubu řešit v nejbližších dnech.

V úvodu přípravy nechyběl ani útočník Indrit Tuci. Třiadvacetiletý Albánec je zatím jedinou zimní posilou úřadujícího českého mistra, na Letnou přestoupil na konci prosince z Lokomotivy Záhřeb. Podle médií by dnes Sparta mohla získat stejně starého defenzivního záložníka Markuse Solbakkena z Vikingu Stavanger.

V A-týmu Sparty je nyní i kvarteto hráčů z druholigového "béčka" - Adam Ševínský, Roman Horák, Nelson Okeke a Tomáš Schánělec.

Třetiligová Admira Praha přišla o nejlepšího kanonýra. Nový kouč Sparty B Loučka Šilera přivábil na Strahov

Asistenta Luboše Loučku, jenž se ujal sparťanské rezervy, nahradil Dán Lukas Babalola. Ten se i nadále bude zabývat zejména analytikou.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho odehrají první přípravný zápas v sobotu 20. ledna na Letné proti FC Kodaň. Půjde o reprízu srpnového 3. předkola Ligy mistrů, v němž obhájce dánského titulu postoupil ve venkovní odvetě až na penalty. Kodaň se v osmifinále "milionářské" soutěže utká s úřadujícím vítězem Manchesterem City.

Dva dny nato odletí Sparta na soustředění do Marbelly. Ve Španělsku postupně vyzve maďarský Puskás Akadémia, za nějž nastupují Češi Patrizio Stronati a Jakub Plšek, norského přemožitele Bohemians 1905 z poslední kvalifikace Evropské konferenční ligy Bodö/Glimt a Malmö.

Jarní část první ligy začnou Pražané 10. února na hřišti nováčka Karviné. V únoru je čeká i dvojzápas úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy s Galatasaray Istanbul a také čtvrtfinále domácího poháru na Slavii. Právě před městským rivalem vedou Letenští neúplnou tabulku o pět bodů, vršovický celek má ale duel k dobru.