Tečka za turnaji VTM: Třetí triumf pro Pardubický kraj, druhý pro Plzeňský

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Zimní stadiony v Liberci a Milevsku hostily po Novém roce poslední zastávky turnajů projektu Výchova talentované mládeže. Nyní už se hokejisté U15 upínají k mládežnickému mistrovství, které startuje za necelé dva týdny. S velkými ambicemi na něj po třetím triumfu pojede Pardubický kraj.

Čtyři zápasy, sedm obratů ve skóre

Mladíci z Libereckého kraje určitě doufali v lepší průběh turnaje v domácí Svijanské aréně, zvlášť když minule v Karlových Varech triumfovali. Tentokrát jim už v prvním duelu vystavil důraznou stopku Plzeňský kraj. Při obratu z 1:2 na 6:2 zazářili čtyřbodoví indiáni Eliáš Matoušek (3+1) a Dario Blengino (2+2).

Druhé semifinále mělo výrazně těsnější průběh. O štěstí mohli mluvit Pražané, kterým se třikrát podařilo rychle odpovědět na vedoucí trefu Karlovarského kraje, z toho dvakrát Patriku Poláčkovi. Jeho tým dokonal otočku v nájezdech, kdy se vítěznou trefou stala už ta kapitána Petra Hörniga z první série.

Pražané navíc předvedli další obrat ve finále, jenže ten poslední patřil Plzeňanům, kterým vystřelil prvenství pět minut před koncem Eliáš Matoušek. Aby toho nebylo málo, dva zvraty ve skóre nabídl i zápas o třetí místo. Jakub Kyncl ho poslal do nájezdů a v jejich druhé sérii zařídil vítězství Karlovarského kraje Maik Mähler.

Pardubičané zvládli derby i velký comeback finálového soka

Hokejisté Pardubického kraje na posledním turnaji dotáhli bilanci Moravskoslezského kraje z východní skupiny a stali se druhým výběrem, který letos slavil ze čtyř účastí tři první místa. V Milevsku si konečně zahráli i derby s Královéhradeckým krajem, jemuž dvě branky Martina Sedláčka nestačily. Pardubický kraj slavil postup (jak jinak než po obratu) díky trefě Melichara Kováře v páté sérii nájezdů.

Druhým finalistou se stal Jihočeský kraj díky jednomu gólu do sítě Středočeského kraje v každé třetině. S poměrně defenzivními bitvami už ale neměl souboj o zlato nic společného: Pardubický kraj vedl po první třetině 4:0, aby náskok během necelých šesti minut úplně ztratil! Druhou polovinu však zvládl o lépe a vyhrál 7:5, ačkoli během utkání přišel o tři zraněné hráče. Po závěrečné siréně se na ledě strhla bitka, za niž dostali vyšší tresty dva hokejisté na každé straně.

Zápas o bronz měl naopak jasný průběh. Středočeský kraj postupně navyšoval svůj náskok nad Královéhradeckým a když jediný gól inkasoval až ve 39. minutě, zvítězil hladce 5:1.

Turnaje krajských výběrů v sezoně 2023/24 tím vyvrcholily, projekt Výchova talentované mládeže teď čeká největší akce – mládežnické mistrovství republiky krajů. To se uskuteční od pondělka 22. do čtvrtka 25. ledna 2024 ve Zlíně a Lhotě u Vsetína.

Výsledky pátých turnajů VTM

Západ – v Liberci

Liberecký kraj – Plzeňský kraj 2:6 (2:3, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Kubín, 7. Kučera (Čančík) – 3. Matoušek (Blengino, Jäger), 11. Matoušek (Blengino), 13. Pšenička (Mečl), 22. Blengino (Osvald), 28. Matoušek (Jäger), 42. Blengino (Matoušek)

Hlavní město Praha – Karlovarský kraj 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Poláček (Heřman), 29. Poláček (P. Malacha), 39. Stefaňuk – 22. Vaníček (Suchý), 28. Kubík (Kyncl), 36. Staněk (Křivánek)

Zápas o 3. místo: Liberecký kraj – Karlovarský kraj 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Volavka, 32. Beneš (Volavka) – 10. Suchý (Vaníček), 43. Kyncl (Barda, Horáček)

Finále: Plzeňský kraj - Hlavní město Praha 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Souček (Jäger), 38. Jäger (Matoušek), 40. Matoušek (Blengino) – 19. Mikš (Filip), 30. Heřman (Vágner)

Střed – v Milevsku

Jihočeský kraj – Středočeský kraj 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Ferda (Voráček), 26. Chaloupka, 45. Eremiáš (Dvořák) – 32. Hartman (Vrbata, Pejša)

Pardubický kraj – Královéhradecký kraj 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Rohlík (Kovář), 35. Andrejko (Šimánek) – 17. Sedláček (Dostálek), 31. Sedláček (Fedencius)

Zápas o 3. místo: Královéhradecký kraj – Středočeský kraj 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 39. Franc – 14. Hartman (Piskač), 18. Svoboda, 29. Pejša (Holoubek), 43. Bydžovský (Komžík), 44. Šimáček (Bydžovský, Svoboda)

Finále: Jihočeský kraj – Pardubický kraj 5:7 (0:4, 4:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. Kysilka (Chaloupka, Dvořák), 20. Kysilka (Chaloupka), 22. Voráček (Kořánek), 24. Ferda (Kořánek), 37. Valvoda (Ferda, Benda) – 7. Herynk (Čihák), 7. Fiala, 9. Vítek (Andrle, Fiala), 13. Herynk (Rohlík), 29. Fiala, 36. Kovář (Stejskal, Jindřichovský), 45. Čihák

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz