Bundesliga uctí památku zesnulého Beckenbauera minutou ticha před zápasy

Bundesliga uctí památku zesnulého Beckenbauera minutou ticha před zápasy

Minutou ticha před víkendovými zápasy 17. kola uctí fotbalová bundesliga památku zesnulého Franze Beckenbauera. Německý svaz také doporučil týmům, aby nastoupily s černými páskami. Informovala o tom agentura SID.

Beckenbauer zemřel v neděli ve věku 78 let. Bývalý obránce během kariéry získal kompletní sadu medailí z mistrovství světa a jako trenér přidal zlato a stříbro. S Bayernem jako hráč ovládl čtyřikrát bundesligu a třikrát Pohár mistrů.

Památku zesnulé legendy uctil i Bayern. Hráči k tréninku nastoupili s černými páskami a před ním zapózovali se současným dresem s nápisem "Díky, Franzi" a také s originálem dresu, v němž Beckenbauer v roce 1965 pomohl k postupu do bundesligy.

NAPROSTO SE VYMYKAL VŠEM DO TÉ DOBY ZNÁMÝM STANDARDŮM, CHVÁLIL PŘÍNOS ZESNULÉHO CÍSAŘE KOMENTÁTOR ČAPEK

Bayern také v následujících dnech vždy večer nasvítí stadion nápisem "Díky, Franzi". Bývalý kouč bavorského celku Ottmar Hitzfeld však šel ještě dál a vyzval vedení Bayernu k přejmenování Allianz Areny po Beckenbauerovi.

"Spolu s Gerdem Müllerem, Ulim Hoenessem, Karlem-Heinzem Rummeniggem a několika dalšími dali Bayernu charisma," uvedl čtyřiasedmdesátiletý Hitzfeld. "Proto by se slušelo stadion po něm přejmenovat," dodal.

Rummenigge, bývalý Beckenbauerův spoluhráč a někdejší dlouholetý šéf Bayernu, zase vyzval mnichovský celek, aby na stadionu uspořádal veřejné rozloučení se zesnulým Beckenbauerem.

Foto: Profimedia