Siniaková neudržela vedení proti Pavljučenkovové a čtvrtfinále v Adelaide si nezahraje

10. 1., 06:57
Aktuality 19
WTA ADELAIDE - Kateřina Siniaková (27) na turnaji WTA 500 v Adelaide na dvě výhry z kvalifikace a skalp Karolíny Plíškové nenavázala. V boji o postup do čtvrtfinále neudržela nadějný náskok proti Anastasii Pavljučenkovové (32), které nakonec podlehla 6:2, 3:6, 2:6 a čtyři dny před startem Australian Open přišla o konfrontaci se světovou pětkou Jessicou Pegulaovou (29).
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Pavljučenkovová – Siniaková 2:6, 6:3, 6:2

Kateřina Siniaková vstoupila do nové sezony už na Silvestra v Brisbane, kde skončila hned v prvním kole na raketě grandslamové šampionky Sloane Stephensové. Na druhé letošní akci v Adelaide si už připsala celkem čtyři výhry, než ve druhém kole dvouhry podlehla Anastasii Pavljučenkovové a následně odstoupila ze čtyřhry.

Rodačka z Hradce Králové, jež si loni na podzim zahrála dvě finále a v čínském Nanchangu dokonce slavila zisk pátého titulu, na podniku kategorie WTA 500 prošla kvalifikací a v prvním kole zaznamenala skalp krajanky Karolíny Plíškové. Nakročeno měla i k vítězství nad další grandslamovou finalistkou Pavljučenkovovou, vedení ale neudržela a prohrála 6:2, 3:6, 2:6.

Statistiky zápasu Anastasia Pavljučenkovová – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Anastasia Pavljučenkovová – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

Siniaková v duelu hráček, které do hlavní soutěže postoupily z kvalifikace, bez větších potíží získala první sadu pro sebe. Ve druhé ale rychle prohrávala 0:3 a i když ztrátu smazala, Pavljučenkovová si vynutila třetí set.

Před ním ruská tenistka řešila s turnajovou lékařkou bolesti v oblasti levé kyčle, vážné problémy ji ale nelimitovaly. Sedmadvacetiletá Češka ztratila dvakrát podání a nepomohly jí ani dva odvrácené mečboly.

Česká tenistka prohrála s o pět let starší Ruskou čtvrtý ze šesti vzájemných soubojů. Nedokázala navázat na dvě dvousetové výhry z posledních dvou duelů na French Open 2020 a v Hongkong 2023.

"V prvním setu jsem nehrála nejlepší tenis. Ale nepřestávala jsem bojovat a jsem šťastná, že jsem našla cestu k vítězství," řekla Pavljučenkovová, jež ve čtvrtfinále vyzve světovou pětku Jessicu Pegulaovou. Devětadvacetiletá Američanka začala výhrou 4:6, 6:2, 6:3 nad krajankou Bernardou Peraovou a ani ve třetím letošním utkání neuspěla bez ztráty setu.

Siniaková měla večer odehrát ještě čtvrtfinále ve čtyřhře, s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou ale ze soutěže odstoupily a do semifinále pustily bez boje ukrajinsko-lotyšskou dvojici Nadia Kičenoková a Jelena Ostapenková.

Siniaková tak už může zamířit na Australian Open. V Melbourne bude usilovat o první singlovou výhru od roku 2018 a ve čtyřhře se po rozchodu s Barborou Krejčíkovou představí společně s domácí nejlepší deblistkou světa Storm Hunterovou. "Hrát po boku Storm je pro mě dobré. Hru v Austrálii si vždy užívám a navíc očekávám úžasné publikum. Jsem šťastná, že fanoušci budou na mé straně," těší se Siniaková.

Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Blondie
V noci cca ve 3:00 los na AO...
Reagovat
Otmar
Vzhledem k současné kvalitě hry našich holek to bude extrémně důležité...ne že by jindy nebylo, ale když se tentokrát nezadaří, může pro nás AO skončit velmi rychle, mám trochu obavy!
Reagovat
Blondie
Nebo zase budeme čučet s otevřenou pusou. Kdo by si loni vsadil na Maki ve Wimbledonu? :D taky tam nebyl náznak, že zaválí...
Reagovat
Otmar
A tak to bych rád....čučel...i tu hubu bych otevřel, když jinak nedáte!
Reagovat
Blondie
Hlavně to bude zase švanda :D ani netuším, koho letos pasovat na černého koně.
Z našich tam, přiznám se, moc naděje nevidím, ale vůbec bych nepodceňovala, že nenasazení odstraní tlak z Plíškové. Bára přijede celkem nerozehraná... kéžby Linda uhájila body a Linda Nosková se prorvala daleko a udělala si výsledek na velkém turnaji.
Tradičně držím pěsti našim kvalifikantkám.
A největší šance na vítěze? Jede Cori, obrovskou radost bych měla ze Svitoliny, byť mám u ní soukromě u některých věcí trochu problém.

A strašně bych si přála nějaký úspěch u kluků!
Reagovat
frenkie57
Já sázím na Rybku. Je opravdu v laufu. Z našich tam nevidím nikoho, kdo by mohl zazářit. Budu držet palce Lindě N. Škoda, že není Muška.
Reagovat
Liverpool22
Taky přeju a věřím Rybce. Z našich může překvapit Bára a Maky. U Lindy Noskové bude hodně záležet koho vyfasuje v 1. kole - snad se vyhne hlavním favoritkám
Reagovat
Otmar
Vy máte zvláštní schopnost v komentáři nadhodit zajímavé problémy. Netuším, co čekat od Maky, Barbory, Kačky a Marie. Na první dobrou bych řekl, že nejspíš nic moc, při slušném losu by se snad mohla chytit Bára. Na Plíškové se my dva neshodnem, ale nevadí. Linda N. ...potřebuje první dvě kola někoho hratelného, aby se chytla. Budu chtít vidět co nejvíc holky, co se vyhrabou z kvalifikace. Linda F. mě moc neoslovuje, vlastně vůbec...její tenis mi nic neříká. O deblech nehodlám spekulovat. Tichý tip Rybakina, černý kůň???? Že by Pegula??? Svitolina jako tenistka jistě ano, na kafe bych s ní nešel. Úspěch kluku je při vší úctě chiméra, nicméně proč si ji nepřát! Ráno chytřejší nebudem, ale budeme víc vědět!
Reagovat
Blondie
Úspěch kluků myslím v kontextu - nečekám závěrečná kola, ale třetí/čtvtrté kolo u Lehečky a třeba Menšíka by udělalo radost :-)
Reagovat
Liverpool22
Rybka nakonec po boji postup. Bucsa se ve výměnách držela a udělala zápas To naše Mařenka, ale i Anička to pěkně jebou. Anna vedla ve 2. setu 4:0, ale Kosatka ta to vždy nějak upinká
Reagovat
Raduza
A ještě se odhlásila ze čtyřhry.
Reagovat
tommr
odhlásila se Katka nebo Sasnovich?
Reagovat
Liverpool22
Obě
Reagovat
Alien
Zápas jsem nikde nedohledal, škoda! Nestály za prohrou naší Kačky nám z minulosti dobře známé výlevy, potažmo nezradila jí opět psychika. Po bravurním výkonu proti proti K. Plíškové by to byla ohromná škoda. Tak snad se jí povede AO.
Reagovat
Liverpool22
U Katky je problém servis viz. dnes zase 12 dvojchyb což je moc. Jinak sestřih zápasu máš tady nahoře - případně delší verze tady: https://www.youtube.com/watch?v=pEjW7YGs7sA
Reagovat
lvicek
Tak nas snilky zase Kacka pekne usadila na zem, no ;). Well, Kaci, tak zase priste...
Reagovat
tommr
výhra nad Karolínou není bohužel už dávno žádným ukazatelem kvality ...
Reagovat
Kandinsky1
Ale je, pokud s ní některá prohraje, tak to ukazuje její totální marnost.
Reagovat
Pavol
Veru tak. Prehrať s Karolínou to je vostuda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist