Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

3 pokojové rostliny, které přežijí i v tmavém koutě. Například Kalatea

Pokud chcete rozzářit i ten nejtmavší kout u vás doma nebo v práci, pomohou vám tyto rostliny. Všechny jsou to pokojové rostliny, které jsou nenáročné na údržbu a dokážou přežít i v tmavých podmínkách při velmi slabém osvětlení.

Kalatea

Díky vzorovaným listům je tato rostlina skvělou ozdobou každé místnosti, ale měli byste mít na paměti, že přímé sluneční světlo jí nedělá dobře. Ve skutečnosti má tato rostlina ráda tmavou místnost. Pochází z Jižní Ameriky a je vhodná pro pěstování s jinými druhy rostlin, například s fíkusy. Vlhkost vzduchu by měla být vyšší a poradí si i s běžnou pokojovou teplotou. V žádném případě ji nevystavujte přímému slunečnímu záření. Kalatea se na noc zavírá.

Dífenbachie

Pro tuto rostlinu je naprosto nejvhodnější rozptýlené světlo. Tato květina vypadá obzvláště pěkně na jaře a v létě, kdy se začínají objevovat její typické světlé listy. Své jméno nese po botanikovi, který se staral o královský palác. Dejte si pozor, protože rostlina je jedovatá a způsobuje nepříjemné tělesné reakce. Po manipulaci s difenbachií si umyjte ruce.

Soleirolia

zdroj: Wikimedia Commons/Hugo.arg – Own work, CC BY-SA 3.0

Tato rostlina s malými, jemnými listy vypadá úžasně například v závěsných květináčích a daří se jí i ve velkých výsadbách. Vyhněte se jejímu umístění vedle malých rostlin, protože je může zahubit. Rodinné štěstí vyžaduje pravidelnou zálivku a zejména časté postřiky rozprašovačem.

Autor: Stanislav Makovický, zdroj: Gardenersworld, Titulní obrázek: 12019/Pixabay.com – Kalatea