Jeremy Renner měl po děsivé nehodě zlomených více než 30 kostí v těle. Po roce je ale plný sil a život si užívá naplno

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Jeremy Renner
Zdroj: Profimedia

Americký herec Jeremy Renner loni na začátku roku utrpěl hrůzostrašné zranění. V lednu ho přejela sněžná rolba a on skončil s velkými zdravotními problémy v nemocnici. Loňský rok pro něj znamenal rekonvalescenci. Po 12 měsících je ale jako rybička a věnuje se opět své práci naplno.

Po nehodě měl Jeremy osm zlomených žeber na čtrnácti místech. Kromě toho mu rolba zlomila také oba kotníky, klíční kost a jedno z žeber mu propíchlo plíci. Vypadalo to s ním velmi vážně, už po 3 týdnech byl ale propuštěn z nemocnice do domácí péče.

Dlouhá rekonvalescence

Herec známý z filmů Avengers či Captain America: Občanská válka promluvil o svých zraněních v médiích poprvé zhruba čtyři měsíce od nehody. Tehdy řekl, že doslova utekl hrobníkovi z lopaty. „Myslel jsem si, že umírám,“ cituje jeho tehdejší slova server TV Nova.

Mnoho lidí se proto divilo, když se už po několika měsících po tak děsivé nehodě dokázal postavit na vlastní nohy, dokonce se znovu objevil před kamerami. Práce ho podle jeho slov léčila a potřeboval ji i jako součást rekonvalescence.

Nějaký čas chodil o berlích. Musel chodit na rehabilitace a pravidelné kontroly, šetřit se a dát se pořádně do pořádku. I samotní lékaři přiznali, že má Jeremy velmi tuhý kořínek a že je téměř zázrak, jak dobře se po celé nehodě dal do kupy.

Rok po nehodě je ve skvělé kondici

Dnes by jen málokdo řekl, že před rokem bojoval Renner o život. Herec je podle svých slov v plné kondici, věnuje se práci naplno a užívá si života.

„Mou největší terapií byla moje mysl a vůle být zde, snažit se o uzdravení a zlepšení. Být výjimečný,“ uvedl, jak píše Blesk. Měl více než 30 zlomených kostí, přesto ale dokázal, že je snad nezastavitelný.

Jeremy doplňuje, že mu byla darována nová možnost. A on má pocit, že ji nesmí jen tak zahodit. I proto se hodlá dále zlepšovat ve věcech, které ho baví, dávat na sebe pozor a jednoduše žít naplno.

Zdroj: Deník, Blesk, iDNES, Super, TV Nova

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články