Sigma přetlačila Spartak a byli u toho i Singhateh s Růskem, Hradec pálil s Austrií pouze do břeven

Sigma přetlačila Spartak a byli u toho i Singhateh s Růskem, Hradec pálil s Austrií pouze do břeven
OBSAHUJE OHLASY

Sigma Olomouc vstoupila do roku 2024 úspěšně a v úvodním vystoupení na Tipsport Malta Cupu se jí podařilo ve federální bitvě přetlačit třetí tým slovenské Niké ligy Spartak Trnava 2:0.

Slávista Trpišovský je pod drobnohledem. Angličané ho posílají do Crystal Palace

Zatímco v prvním dějství potěšil trenéra Václava Jílka proměněnou penaltou Filip Zorvan, krátce po změně stran pojistil výsledek Nigerijec Moses Amasi, který tak oslavil dvacáté narozeniny velmi stylově.

Hanáci nasadili většinu hráčů, které mají v úvodu přípravy k dispozici, s tím, že nejlepší podzimní střelec mužstva Lukáš Juliš dostal volno, protože je po nemoci.

Kapitánem byl Jakub Elbel, celé utkání odchytal bez zaváhání Tadeáš Stoppen a od úvodních minut byl na hrací ploše také nový útočník Ebrima Singhateh, jenž do elitní soutěže povýšil z druholigové Vlašimi.

Posledních patnáct minut si zahrál také Antonín Růsek, který naskočil do olomouckého duelu poprvé od 18. března loňského roku. "Měli jsme celý zápas pod kontrolou, ale těší nás víc věcí. Viděl jsem velkou chuť a pracovitost celého týmu, což vedlo k zaslouženému vítězství. Duel měl svoji kvalitu, Trnava má ve svém středu řadu kvalitních hráčů. Pro nás to byla velmi dobrá prověrka a výhry si ceníme," hodnotil Jílek.

Příště půjde pátý celek FORTUNA:LIGY do akce v sobotu, když vyzve Hradec Králové. Východočeši se rozešli v prvním středečním duelu s Austrií Vídeň bez branek.

"Votroci" dvakrát pálili pouze do břevna. "Soupeř kvalitně kombinoval, což nám v úvodu dělalo problémy. Dvakrát jsme ale nastřelili břevno a nakonec jsme byli blízko vítězství. Myslím, že to bylo dobré utkání, které nám ukázalo na čem je potřeba zapracovat," řekl trenér Hradce Václav Kotal.

Přípravný turnaj Tipsport Malta Cup:

Sigma Olomouc - Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Branky: 36. Zorvan z pen., 46. Emmanuel.

Sestava Olomouce: I. poločas: Stoppen - Pokorný, Beneš, Novák - Křišťál, Pospíšil, Breite, Elbel - Fortelný, Zorvan - Singhateh (32. Fiala). II. poločas: Stoppen - Chvátal, Matys, Vraštil, Sláma - Ventúra, Dele - Vodháněl (78. Růsek), Langer, Emmanuel - Fiala (61. Zifčák). Trenér: Jílek.

Hradec Králové - Austria Vídeň 0:0

Sestava Hradce: I. poločas: Zadražil - Klíma, Ševčík, Čech - Pudhorocký, Kodeš, Rada, Horák - Koubek, Pilař - Vašulín. II. poločas: Zadražil - Harazim, Čihák, Leibl - Čmelík, Dancák, Kučera, Krejčí - Juliš, Šašinka - Hais. Trenér: Kotal.

Budoucí hvězdy druhé či první ligy? Ve třetí lize válí Australan, Japonec či Kanaďan