Celebrity

11. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Věra Tichánková prožila s Janem Skopečkem 70 let. O vnučku je připravila rakovina

Style - Věra Tichánková zemřela

Od smrti nezapomenutelné české herečky Věry Tichánkové, kterou nejvíce proslavila postava Pilátové alias Černé kroniky v hudební komedii Ať žijí duchové nebo staré Lamkové ve filmu Vratné lahve, uplynulo deset let. Dožila se úctyhodného věku 93 let. Jaké bylo její soukromí?

Životní láskou Věry Tichánkové byl o pět let mladší herec Jan Skopeček. Patřili mezi unikáty, protože spolu prožili neuvěřitelných 70 let, z toho 65 jako manželé. Čtyři roky po svatbě se jim narodila dcera Marie, které nikdo neřekl jinak než Madla. Když přišla na svět, nastěhovala se k nim do bytu hereččina maminka, která se jim vzorně starala o domácnost. „My jsme s Věrou hodně hráli, takže pomoc se hodila. Tchyně byla výborná ženská, navíc skvěle vařila. Měli jsme spolu hezký vztah,“ popisoval za života Jan Skopeček redakci webu Prima Ženy.

O vnučku se starali jeden rok

Dcera Marie se vyučila na Barrandově maskérkou a ve 21 letech se zamilovala do Francouze, který pracoval v Praze na francouzském velvyslanectví. Když zjistila, že spolu čekají miminko, provdala se za něj a odstěhovala za ním do Lyonu. Narodila se jim dcera Natálie, o kterou se Tichánková se Skopečkem starali, než se Marie ve Francii zabydlela a vyřídila si vše potřebné.

„Aby malé nebylo smutno, pořídili jsme si psa, malého knírače. Po roce si pro vnučku přijela, ale pejsek nám už zůstal. Věra francouzsky uměla dobře, ta si se zeťákem popovídala, já neuměl ani slovo, tak jsem jen koukal a čekal, až mi to přeloží,“ líčil Jan Skopeček.

Bolest, která nikdy nepřešla

Vnučka Natálie se však dožila pouhých 37 let. „Našli jí nádor na mozku a už s tím nešlo nic dělat. Přišlo se na to bohužel moc pozdě. To víte, že se ta tragédie na nás podepsala,“ svěřoval se Jan Skopeček. Natálie, která byla matkou dvou dětí, žila ve Francii a za svými prarodiči pravidelně jezdívala. Naposledy je navštívila zhruba měsíc před smrtí. Je pochována v Lyonu.

Čtěte také: Petr Haničinec byl čtyřikrát ženatý. Syn propadl drogám, vnučka zemřela předčasně

Věra Tichánková na sklonku života bojovala s těžkou cukrovkou a měla problémy se srdcem. Osudným se jí stal zápal plic. „Naposledy jsme se viděli den předtím, než odešla. Byl jsem ji navštívit v nemocnici, a to už jsem věděl, že je zle. Nemluvila. Lékaři mi sdělili, že se mám připravit na nejhorší,“ vzpomínal Jan Skopeček, který svou milovanou ženu přežil o šest let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.