Berani zdolali Pardubice B, Vsetín doma nezvládl nájezdy proti Znojmu

Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN – Berani se dostali do laufu. Zlínští hokejisté ve středečním 37. kole Chance ligy uspěli na ledě Chrudimi, kde sídlí rezerva Pardubic. Díky trefám Gaga od nohy a kapitána Köhlera od helmy zaknihovali důležitou výhru 2:1. Ve špatných výkonech naopak dál pokračuje Vsetín, který tentokrát podlehl Znojmu 1:2 po samostatných nájezdech.

Zlíňané bodovali počtvrté v řadě a potřetí z toho vyhráli. Naopak záložní tým Dynama si připsal šestou prohru za sebou. V 52. minutě rozhodl v přesilovce kapitán Beranů Bedřich Köhler.

Hodnotí se to velice těžko. Přijel kvalitní soupeř, ale věděli jsme, že se mu nedaří, Zlín je v první lize pojem. Myslím si, že jsme nebyli horší. Bohužel jsme inkasovali dva góly, jeden hlavou, druhý holení. Ale nesmíme pouštět hráče do předbrankového prostoru, nesmíme tam pouštět tolik kotoučů, musíme více blokovat střely,“ zhodnotil duel trenér rezervy Pardubic Jan Starý.

Zatímco Beranům se nyní daří a v tabulce se derou nahoru, konkurenční Vsetín se trápí. Valaši šli sice proti Znojmu ve 24. minutě do vedení, když skóre v oslabení otevřel Štěpán Bláha, ale ve 38. minutě vyrovnal hostující Jan Hruška, který duel rozhodl i v samostatných nájezdech.

Jsme ve fázi, kdy se nám hra nedaří, máme teď těžší období. Automatismy se nám ve hře neobjevují,“ posteskl si na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra domácího mančaftu Luboš Rob starší.

Musíme vystoupit z tohoto období. Na tréninku i v zápasech se to budeme snažit ubojovat, přepracovat. Je to o každodenní dřině i určité rutině,“ ví dobře.

Zatímco Vsetín si připsal si čtvrtou porážku v řadě, třinácté Znojmo po úspěchu proti lídrovi vybojovalo s dalším těžkým soupeřem druhou výhru za sebou a uniklo poslední Slavii Praha na rozdíl pěti bodů.

Chance liga, 37. kolo –

HC DYNAMO PARDUBICE B – BERANI ZLÍN 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Herčík (Moník, Kalužík) – 12. Gago, 52. Köhler (Husa). Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Polák, Roischel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1.Diváci: 338. Střely na branku: 24:25.

VHK ROBE VSETÍN – HC LERAM ORLI ZNOJMO 1:2 (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Š. Bláha (Kratochvil) – 38. Hruška (Bukač), rozh. náj. Hruška. Rozhodčí: Ondřej Šudoma, Tomas Šico – Jan Vašíček, Martin Tvrdý. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 1720. Střely na branku: 32:27. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x