Nový Bor: Proběhne první dražba autovraků

11.01.2024 10:32 | Tisková zpráva

V Novém Boru se bude v pondělí 22. ledna 2024 konat první dobrovolná dražba autovraků, které byly dlouhodobě odstavené v ulicích města. Vozidla s propadlou technickou kontrolou úředníci nechali v uplynulých měsících odtáhnout.

Nový Bor: Proběhne první dražba autovraků
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Ty, ke kterým se jejich majitelé nepřihlásili, teď město Nový Bor prodá zájemcům v aukci. „Bude se jednat o vůbec první způsob takového prodeje v Novém Boru. Do dražby jdou vozidla, u nichž jsme vyčerpali všechny možnosti, jak majitele kontaktovat,“ předeslal starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Celkem se jedná o čtyři vozidla. V nabídce jsou Opel ZafiraŠkoda FabiaSeat Toledo a Škoda Felicia. Jejich cena byla stanovena odhadem soudního znalce. „Jde o technicky nezpůsobilá vozidla, která jsou vhodná na náhradní díly. Jejich vyvolávací ceny se tak pohybují v řádu sto korun,“ uvedl Jaromír Dvořák.

Zájemci se do dražby mohou aktivně zapojit od 15 hodin v městském areálu v Nádražní ulici (vedle Vedlejší koleje).

„Prohlídka nabízených vozidel proběhne od 14 do 15 hodin, hlásit do dražby se mohou zájemci přímo na místě od 14:30 hodin,“ upřesnila vedoucí odboru správy majetku na novoborském městském úřadě Jitka Capouchová.

Podmínkou dražby je platba ihned na místě a odvoz auta na vlastní náklady nejdéle do pěti dnů. Pokud se některé vozy nevydraží, město je předá k ekologické likvidaci.Veškeré podrobnosti k dražbě jsou zveřejněné na úřední desce.

S odstraňováním autovraků, která zabírají místa na komunikacích včetně parkovišť, začala novoborská radnice předloni po změně novely o pozemních komunikacích. Ta v roce 2020 přinesla jednodušší definici vraku. Tím už není jen zrezivělé auto bez značek, které je od pohledu nepojízdné. Za autovrak je rovněž považovaný také vůz s minimálně šest měsíců propadlou technickou kontrolou.

Město eviduje ročně zhruba desítku dlouhodobě odstavených aut. Většinu se daří po komunikaci s vlastníky vyřešit. Pokud však na výzvy nereagují, vraky skončí na odstavném parkovišti.

„V odstraňování autovraků z veřejného prostranství jak přímo v Novém Boru, tak i v jeho částech budeme i nadále pokračovat,“ dodal Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…