Na mladíky Slovácka padla deka, úkol udržet nejvyšší dorosteneckou soutěž nově mají West a Drobisz

Na mladíky Slovácka padla deka, úkol udržet nejvyšší dorosteneckou soutěž nově mají West a Drobisz

Dorost Slovácka mění realizační tým v dorostenecké kategorii U19. Mužstvo nově povede jako hlavní trenér Roman West, jemuž bude asistovat Miroslav Hlahůlek, trenérem brankářů se stane Petr Drobisz a kondiční složku si vezme na starost Aleš Buzek.

Dvaačtyřicetiletý West rozjel svou trenérskou kariéru ve Vítkovicích a má za sebou i angažmá v akademii Baníku či v Hlučíně. Jedním z největším úspěchů je třetí místo s druholigovou Opavou z roku 2021 a zatím naposledy seděl na lavičce Třince v MSFL. Bez angažmá byl od loňského září.

Klubové vedení se odhodlalo ke změně v Uherském Hradišti zejména kvůli tomu, že se devatenáctka 1. FC nalézá v polovině soutěže se ziskem deseti bodů až na poslední šestnácté pozici a inkasovala nejvíce gólů ze všech (39). Na nesestupovou pozici ztrácí mladíci Slovácka tři body a to má ještě čtrnáctý Zlín utkání k dobru.

Budoucí hvězdy druhé či první ligy? Ve třetí lize válí Australan, Japonec či Kanaďan

"Bohužel dorost se v podzimní části soutěže dostal do situace, kdy i vinou zranění několika klíčových hráčů přišly zápasy, ve kterých jsme smolně prohráli a pak na tým padla deka. K týmu přichází zkušený trenér i s kondičním trenérem, které doplní v roli asistenta Miroslav Hlahůlek s Petrem Drobiszem. Věříme, že v jarní části soutěže vše zvládneme a nejvyšší dorosteneckou soutěž na Slovácku udržíme," uvedl na webu fcslovacko.cz manažer akademie Zdeněk Botek.

Podle Westa, jenž ve funkci vystřídal Dominika Pěničku, čeká mladíky Slovácka těžký půlrok, ale lehké to dle jeho slov není nikde. "Máme před sebou celou zimní přípravu, takže nás čekají dva měsíce tvrdé práce, při které mám čas na to, abych tým poznal, připravil a vhodně doplnil. Máme v plánu dvě soustředění, jak kondiční, tak i herní. Našim cílem je dobře se nachystat na jarní část sezony, ve které máme za cíl záchranu v nejvyšší soutěži," doplnil West.

V třetiligovém béčku Liberce už se potkali oba synové člena podještědské Dvorany slávy Papouška