V seriálu, ve kterém zazářily herecké legendy jako například Jiří Sovák a Josef Kemr, si jednu ze svých prvních rolí zahrála jako dítě Mahulena Bočanová. Po jejím boku se pak objevil Ondřej Stýblo v roli Mirečka. Přestože prokázal nesporný herecký talent, byla to jeho první, ale také poslední role. 

Čas od času si někdo zavzpomíná a při tom mu jistě hlavou proběhne otázka, co je s někdejším dětským hercem nyní. Po střední škole si Ondřej Stýblo na svou hereckou epizodu vzpomněl a rozhodl se zkusit štěstí při přijímačkách na DAMU. To se mu skutečně podařilo a školu úspěšně dokončil. 

Herectví pověsil na hřebík

Jako herec nicméně ani po studiích příliš neprorazil. Uchytil se v Kladenském divadle, kde se stal stálým členem souboru, žádná velká role se ale na obzoru neobjevila. Váhání, jak se svým profesním životem dále naložit, pak ukončila změna režimu a s ní spojené restituce, které Mirečkovi přinesly nečekané štěstí. 

Jeho rodina totiž patřila k potomkům nakladatele a filantropa Bedřicha Stýbla, kterému se v dobách národního obrození velmi dařilo, a tak po něm zůstalo příštím generacím několik domů na dobrých pražských adresách. Asi nejvýznamnějším z nich byl Palác U Stýblů na Václavském náměstí. 

V devadesátých letech byl Ondřej Stýblo jediným dědicem, a tak majetek, který se stát rozhodl vrátit rodinám původních majitelů, připadl právě jemu. Ze dne na den se tak stal pohádkově bohatým. Zmíněný palác mimochodem před třemi lety prodal za 45 milionů korun. 

Kromě toho získal také zámek v Miletíně, který je známý tím, že se v této obci narodil Karel Jaromír Erben. Ondřej Stýblo v zámku sice nežije, nicméně se o něj stará a také v jeho prostorách patrně z nostalgie zřídil Muzeum českého amatérského divadla, jehož provoz z vlastní kapsy financuje. 

Prohlídku je nutné si domluvit předem, protože zámek ani park, který k němu patří, nejsou zcela volně přístupné. Bývalá dětská hvězda si totiž na své soukromí poměrně dost potrpí. S novináři nemluví, a tak se o jeho současném životě ví jen velmi málo. Se svou manželkou Miriam má nicméně dnes již dospělou dceru Josefínu.

Související články