Lovosice otevírají nově opravený sporthotel. Zázemí tam najdou jak sportovní kluby, tak i turisté nebo náročnější hosté

11. leden 2024 11:11

V Lovosicích se 11. ledna v 10:00 po dvou letech otevírá veřejnosti nově opravený sporthotel. Rekonstrukce město stála 120 milionů korun. Zázemí tam najdou nejen početné sportovní oddíly, turisté, ale i náročnější klientela.

Bývalý Sport Hotel byl podle nezávislého starosty Vojtěcha Krejčího ve špatném technickém stavu. Obvodový plášť netěsnil a navíc obsahoval azbest, dřevěnými okny profukovalo a v havarijním stavu byly také výtahy.

Po rekonstrukci byl objekt přejmenován na Hotel Active Stadium. Kapacita hotelu se snížila na 115 lůžek. Ta jsou rozdělená na 23 moderně vybavených apartmánů a 14 jednolůžkových a dvoulůžkových pokojů typu business pro náročnější návštěvníky.

Všechny pokoje mají dnes už standardní vybavení jako je TV, vlastní koupelna se sprchovým koutem nebo vanou. Tam návštěvníci najdou nejrůznější kosmetické doplňky. Na pokojích jsou i varné sety na přípravu kávy nebo čaje. Apartmány pak mají svou vlastní kuchyň.

V přízemí je recepce, v prvním patře bistro a také konferenční místnost s dataprojektorem a plátnem.

Cenu rekonstrukce navýšilo zdražení stavebních materiálů

V roce 2020, kdy byl projekt opravy Sport Hotelu jen na papíře, byly odhadované náklady na rekonstrukci zhruba 50 milionů korun. Do konečné ceny se výrazně propsal růst cen ve stavebnictví, a to jak materiálů, tak samotné práce. Další proměnnou bylo i postupné zjišťování, co všechno je zapotřebí opravit nad rámec původního projektu.

V roce 2022 tak začala rekonstrukce s plánovaným rozpočtem 120 milionů korun. Předchozí zastupitelstvo si na rozsáhlé opravy muselo vzít úvěr, který postupně splácí. Jde o vůbec největší investici města za posledních pět let.

Vedení Lovosic plánuje opravit také ubytovnu, která je nedaleko vlakového nádraží. Tam by podle starosty Krejčího mohlo vzniknout až 25 startovacích nebo sociálních bytů. Vše bude ale záležet na aktuálních dotačních výzvách.

Spustit audio

Související