Za smrt Perryho nikdo nemůže. Úřady uzavřely vyšetřování i s nezodpovězenými otázkami

Za smrt Matthewa Perryho nikdo nenese odpovědnost, rozhodly úřady. Losangeleská policie případ uzavřela jako nešťastnou náhodu. Herec byl nalezený bez známek života ve vířivce v říjnu minulého roku. O výsledku šetření informoval magazín People. Kde, nebo kdo mu aplikoval dávku ketaminu, která přispěla k utonutí, zůstane záhadou.

Kriminalisté se již nadále nebudou zabývat případem zesnulého herce Matthewa Perryho, napsal v úterý magazín People. Soudní lékař z Los Angeles na svých webových stránkách rovněž potvrzuje, že případ Perryho smrti je považován za uzavřený.

ČTĚTE TAKÉ: Konec spekulacím. Soudní lékař určil příčinu smrti legendární zpěvačky Sinéad O'Connorové

Vyšetřování smrti hvězdy seriálu Přátelé tak bylo oficiálně uzavřeno téměř měsíc poté, co koroner oznámil příčinu hercova úmrtí. K ní přispěly silné účinky ketaminu. Tragédii pak dokonalo tonutí, ischemická srdeční choroba a účinky buprenorfinu, který je používaný k léčbě poruch způsobených užíváním opioidů.

K TÉMATU: Příčina smrti hvězdy seriálu Přátelé odhalena. Matthew Perry zemřel po požití ketaminu

Perry podstupoval infuzní terapii ketaminem. Poslední dostal asi týden a půl před skonem ve vířivce. Soudní lékař však poznamenal, že poločas rozpadu této látky je pouze tři až čtyři hodiny, takže poslední transfuze, kterou dostal v rámci léčby, nemohla být příčinou jeho smrti, připomněl web Page Six. To by nasvědčovalo tomu, že si musel obstarat drogu sám. Nicméně v jeho bydlišti nic takového, co by dokazovalo, že si látku aplikoval zde, policisté nenašli.

Perry měl v krvi v době své smrti 3,54 mikrogramů na mililitr ketaminu, což je téměř trojnásobek normálního množství, upozornil New York Times. Kde se toto množství v krevním oběhu vzalo, to policejní vyšetřování nezjistilo. V domě se kromě prášků na předpis nenacházely žádné nelegální drogy či látky ani pomůcky k jejich aplikaci.

Herec byl nalezen mrtvý ve vířivce 28. října 2023 ve svém domově v Los Angeles. Bylo mu pouhých 54 let. Úřady později potvrdily, že představitel Chandlera Binga zemřel ještě před příjezdem lékařů na místo.

Tagy: