Teď královnou je… Monika Absolonová

I když má k ruce profesionály a stylistické špičky, je vidět, že móda ji prostě baví a klidně si i sama poradí. Pokud nevystupuje, volí sice střídmější modely, cit pro kombinace tam ovšem je. Za všechny vybíráme šaty, v nichž si (konečně!) šla pro slavíka, zatím na bronzové pozici. Dokonalou siluetu obepínala sladká růžová, čímž můžeme názorně ukázat, že nezáleží na věku, ale na tom, jaký esprit vyzařujete. Všimněte si, že šaty jsou dokonce ze dvou materiálů a nijak se to netluče. Hledáte-li trendy, jistě se bude i letos držet akcent asymetrie jednoho rukávu, navíc balonového. Ještě musíme vyzdvihnout make-upy a hairstylingy Moniky, je snad pokaždé jiná a vždy okouzlující.

Daniela Peštová: Jednoduché, a přece výrazné

Pokud tápete v módě, otevřete si fotogalerii outfitů Daniely Peštové a hned se zaškolíte. Není snad jediný model, který by vynesla, a byl by úplně špatně. Šatník Daniely nijak nekřičí, nesnaží se na sebe upozornit extravagancí, přestože si pohrává se styly, střihy i barvami. Ideální na to vybrat kombinaci, která se na první pohled může zdát nejbanálnější. Bílá košile a černé kalhoty. Že na tom není co zkazit? Stačí něco špatně vyladit a zvolit nevhodné doplňky. Inspirujte se u Daniely. Košile je volnějšího střihu a zavinovací, takže lehce oversize. Proto se hodí kontrast, kalhoty užšího střihu. Punc elegance dodávají perly, nebojte se i druhého náhrdelníku z jiného materiálu. A mrkejte na kombinaci bot a kabelky. Žádné ladění barev, což je častý prohřešek žen. Béžová, proplétaná variace zde nijak neruší. Baví nás boty, které připomínají 30. léta. A skvělé jsou i trendy brýle tvaru cat eye.       

Elegance sportovní Dary

Popová diva Dara Rolins je módní ikonou, která i sportovní kousky umí povznést na inspirující společenské modely. O to větší je však zpestření, když oblékne šaty nebo elegantnější prvky. Nadchl nás komplet v odstínu nugátu, jenž krásně ladí ke zpěvaččině opálené pleti. Světlá vsadka v dekoltu outfit krásně oživí, efektní je rovněž plastický střih. Vesta má pevné, vypasované linie, to je nyní hodně trendy. Kalhoty se spadlým sedem nemusí být nutně „skejťácky“ free, zde je vidět, jak to krásně funguje na společenském oděvu.

Simona Krainová vždy o krok napřed

Modelka by nám mohla zaplnit svými outfity celou galerii a pořád by to na všechny její božské kombinace nestačilo. Protože je kráska dlouhonohá, někdy ujde delší krok, takže ostatním až později dojde, jak jsou její outfity vlastně cool. Simona je prostě dělo, a to nejen proto, že má skvělé tělo. Nebojí se bořit hranice, vnést na červený koberec kousky, které se mohou zdát provokativní. Za sezónu je pak ovšem oblékne skoro každý. Za všechny ale nevybíráme outfit, který šokoval. Využíváme toho, že Simoně to ladí nejen v osobním a profesním životě s manželem Karlem, podívejte se, jak krásně synchronní je tento power couple i v módě. I když se někdy říká, že krásná žena je doplňkem svého muže, zde vidíme to charisma, když se doplňují oba dva. Simona na party oblékla krajkové koktejlky s efektním přesahem látky do dekoltu. Korzet jemně odhaluje kůži, avšak přesně zvolený dekor látky ukazuje, že to nemusí působit provokativně. Kolová, princeznovská sukně sahá ke kotníkům, což je někdy problematická délka, tady ale vše sedí opravdu top. Chválíme i jemný účes s efektem fascinátoru.

Aňa Geislerová v záplavě bublinek

Aňa Geislerová je nejen módní ikona, patří neodmyslitelně k filmovému festivalu ve Varech, proto na posledním ročníku předvedla model evokující bublinky oblíbeného českého nápoje, piva, který patří samozřejmě i na festival. Kaskádu tylových vrstev krásně rozehrály nalepené puntíky, jež byly skutečně náročnou technologií vyrobené z pivního moku. Na první pohled se tvoření róby může zdát jednoduché, je tam přece jen hodně látky. Právě té se ale musí vtisknout řád, aby metráž nekazila siluetu. Zde se to povedlo i díky centrování oněch pivních teček do horní poloviny těla. Dolů a do stran bublinky krásně prchají.     

Prostě krásná Ewa Farna

Talentovaná umělkyně Ewa Farna prožívá možná nejkrásnější období své kariéry. V minulém roce se stala zlatou slavicí a nadchla v O2 areně. Ničeho se nebojí, proto šla odvážně i do stylingů, které byly leckdy až moc překombinované. Právě na udílení prestižních hudebních cen ale nadchla. Ewa byla v hávu minimalismu prostě krásná. Hladký, dlouhý účes ve stylu pony tail krásně rámoval perfektně nalíčenou tvář. Ewě tak vynikly půvabné oči i nádherný úsměv. Bílý komplet byl trefou do černého. Zpěvačka dokonale předvedla, že bílá nemusí škodit optickým rozšířením. Je to zkrátka jen o střihu. Rolák může být klidně ve formě crop top, takže dovolí odhalit kůži. Široké kalhoty se sklady působily volně jako sukně. Celý model byl krásně symetrický, elegantní, přesně vyzdvihl proporce tak, jak měl. Pink kabelka vše jen oživila. Takhle bychom Ewu rádi vídali častěji.         

Souznění Andrey a Jiřího Bartoškových

Vynechat nemůžeme opravdu jednu z top stylových dvojic, ačkoli Andrea Bartošková nemá veřejně známé povolání. O to víc před ní smekáme, jak se párkrát do roka dokonale převtělí ve hvězdu červeného koberce, kde doprovází Jiřího Bartošku, ředitele karlovarského filmového festivalu. On je prudký elegán, ona jednou z nejstylovějších ikon letního týdne filmu. Oběma to sluší i separátně, přesto ta energie, která mezi nimi vibruje, celkový dojem jen umocňuje. Co na nich můžeme dokonale ilustrovat? Všimněte si, že se nesnaží urputně propojit své outfity. Jiří Bartoška nemá nikde akcent červené, Andrea Bartošková si nevzala například tmavé psaníčko. To je totiž častý módní přešlap párů. Vidíte, není to nutné. Souhra je v něčem jiném.

Dokonalá Victoria Beckham

Návrhářka Victoria Beckham má vždy perfektně laděný styl, často i v duchu pánském. Dlouhé nohavice jí končí až pod podpatky vysokých jehel, což je velmi působivé. Nebojí se barev, pokud kombinuje několik koloritů, většinou se drží zemitých tónů. To je pravidlo, které si pamatujte. Jak vidíte, i když si Victoria oblékne šedě melírovaný rolák, za nenápadnou myšku rozhodně není. Kontrast světlejšího topu a tmavších kalhot rozbila reliéfem pásku v podobném tónu.

Šelma Emily Ratajkowski

Zvířecí vzory jsou svým způsobem módně zavrhované, přesto se do trendů vždy nějak vpašují. Pokud jde o umírněnější formu, stylisté je i adorují. Jako příkladnou nositelku můžeme uvést Emily Ratajkowski, jež si po New Yorku možná chtěla vykračovat inkognito, ve svém outfitu však byla k nepřehlédnutí. Tizianový kožíšek by mohl působit jako plyšový přehoz, perfektní střižení z něj dělá model podtrhující siluetu nositelky. Kozačky s dezénem srsti kravičky by mohly působit komicky, v kombinaci s dominujícím kožíškem ale krásně ladí.

Princezna módy Kate Middleton

I když patří do společnosti šlechtické, neznamená to, že nemůže inspirovat. Kate Middleton ve skutečnosti málo nasazuje korunku, na společenských akcích volí civilnější outfity. Z nich nijak nekřičí drahé značky, nebojí se něco obléknout i vícekrát. Širokou škálu inspirace nabízí v kostýmcích. Jen se podívejte, jak krásně může fungovat vojensky zelená, neexistují jen kombinace black and white. Zajímavý je i cigaretový střih nohavic, jenž perfektně tvaruje nohy.
 
Zdroj: iGlanc.cz, Český rozhlas, Vanity Fair, Revista Q

Související články