Lehečka v Adelaide smetl Kordu a zahraje si o premiérový titul

Tenista Jiří Lehečka rozdrtil v semifinále v Adelaide turnajovou trojku, Američana Sebastiana Kordu 6:2, 6:1 a zahraje si o svůj premiérový titul na okruhu. Jeho finálovým soupeřem v generálce na grandslamové Australian Open bude buď Brit Jack Draper, nebo Kazach Alexander Bublik.

Adelaide Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Lehečka v semifinále v Adelaide

Tenista Jiří Lehečka v semifinále v Adelaide | Zdroj: Profimedia

Sedmý nasazený Lehečka v obou setech dvakrát prolomil Kordův servis, zatímco sám odvrátil všechny tři brejkboly. Utkání, v němž skvěle returnoval, zakončil po 71 minutách čistou hrou a podruhé v kariéře postoupil do finále.

S Lehečkou i Macháčem. V nominaci na kvalifikaci Davisova poháru nechybí české tenisové opory

Číst článek

„Trochu mě překvapilo, že to šlo takhle dobře, ale udělal jsem pro to všechno,“ citoval Lehečku web ATP. „Užívám si každou minutu svého prvního startu v Adelaide a na kurtu je to vidět,“ dodala světová devětadvacítka, jež na turnaji ve čtyřech zápasech ztratila jediný set.

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi Lehečka vloni v srpnu ve Winston-Salemu nestačil ve finále na Argentince Sebastiána Báeze. Tehdy se mohl s o rok starším Kordou poprvé utkat v semifinále, Američan ale odstoupil kvůli zranění.

Utkání Lehečky s Kordou bylo také duelem bývalých českých daviscupových reprezentantů, kteří nyní plní rolí trenérů. Zatímco Lehečkovi pomáhá Tomáš Berdych, syn českého vítěze Australian Open z roku 1998 Petra Kordy využívá konzultací s Radkem Štěpánkem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme