facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 1. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový mesh router od D-Linku připomíná rejnoka

D-Link M30D-Link uvedl na trh nový Wi-Fi router s velmi originálním designem, který připomíná rejnoka s ohnutými ploutvemi. Zařízení totiž v sobě ukrývá pět vnitřních antén pro maximální pokrytí prostoru Wi-Fi signálem. Router AQUILA PRO AI M30 tak skvěle kombinuje estetiku a funkčnost.



Router AQUILA PRO AI M30 využívá unikátní design anténního pole k rozšíření silnějšího Wi-Fi signálu, posílení sférického pokrytí a odstranění tzv. mrtvých zón. Jedna jednotka může pokrýt až 260 m2 a lze ji snadno kdykoliv rozšířit přidáním dalších zařízení řady AQUILA PRO AI.

Router s technologii Wi-Fi 6 nabízí kombinovanou rychlost až 3 Gbps, šířku pásma 160 MHz, jeden gigabitový internetový WAN port a čtyři gigabitové LAN porty. Pro zajištění bezpečnosti router podporuje šifrování WPA3 a chrání síť před neoprávněným přístupem. Nabízí také rodičovskou kontrolu a možnost vytvoření samostatné sítě pro hosty.

Jak už označení routeru napovídá, využití technologie s umělou inteligencí, aby zajistil kvalitní Wi-Fi připojení všem zařízením v dosahu. Technologie AI Wi-Fi Optimiser vybírá optimální kanál pro minimální rušení signálu, zatímco AI Mesh Optimiser poskytuje rychlé a spolehlivé pokrytí bezdrátové sítě pomocí automatického výběru cesty a funkcí samooprav. AI Traffic Optimiser pak zaručuje nepřerušované streamování 4K/8K videa a plynulé videohovory. AI Assistant monitoruje výkon sítě a poskytuje týdenní zprávy o provozu. Pro snadné nastavení a správu routeru je k dispozici aplikace AQUILA PRO AI.

D-Link M30

„AI podporuje efektivitu technologií po celém světě a konektivita Wi-Fi by neměla být jiná,“ říká Claude Chou, prezident D-Link Europe. „Náš nový mesh router AQUILA PRO AI kombinuje technologii umělé inteligence s Wi-Fi 6 a přináší spolehlivé a rychlé řešení připojení, ideální k práci z domova a malé kanceláře.“


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.