Metalový festival slaví výročí, v Ostravě vystoupí i člen slavných Motörhead

  7:18
Jubilejní desátý ročník hudební přehlídky Ostrava v plamenech bude hostit mimo jiné i sestavu Phil Campbell and The Bastard Sons. V ocelovém industriálu se tak poprvé představí člen legendárních Motörhead.

V Ostravě se poprvé představí člen legendární heavymetalové skupiny Motörhead Phil Campbell. Během nadcházejícího ročníku festivalu vystoupí v sestavě Phil Campbell and The Bastard Sons, v níž hrají jeho tři synové. | foto: Ostrava v plamenech

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo do Ostravy získat Phila Campbella. Bez přehánění o něm můžeme říct, že psal dějiny světového rocku,“ konstatoval za organizační tým Patrik Kohut.

Campbell v sestavě proslulých Motörhead drtil kytaru od roku 1984 až do úmrtí lídra Lemmyho Kilmistera v roce 2015. „Je s podivem, že za celou svou historii Motörhead nikdy nezahráli v Ostravě. Nejblíže moravskoslezské metropoli byli v roce 1995, když vystoupili ve Frýdku-Místku v rámci turné Sacrifice a pak 1998 na památném festivalu Noc plná hvězd v Třinci,“ dodal Patrik Kohut.

Opava slaví 800 let. Chystá festival, výstavy, soutěže i pamětní mince

Jak název napovídá, členy kapely jsou Campbellovi tři synové. Todd hraje na kytaru a harmoniku, Dane na bicí a Tyla na basovou kytaru.

K dalším potvrzeným účinkujícím bude patřit francouzsko-irská formace Molybaron. „Kapela vznikla v roce 2014 v Paříži a je náročné ji jen tak zaškatulkovat. Jejich hudba je mimořádně barvitá a patří k tomu nejzajímavějšímu v rámci rockové hudby z posledních let,“ doplnil Patrik Kohut.

Festival Beats for Love láká na velká jména, vystoupí i Lost Frequencies

Dále se na programu představí italští Blax, z Austrálie přijedou Adams Parade, z Islandu zavítají Merkúr, doplní je česko-nizozemsko-ukrajinská formace Amagama a domácí Forrest Jump. V jednání jsou i další zahraniční hvězdy, jejichž jména budou teprve zveřejněna.

23. července 2023

Autor: