Hlavní obsah

KVÍZ: Startuje první grandslam sezony! Vyznáte se v historii Australian Open?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úvodní grandlsam tenisové sezony je tu. Už v neděli startuje v Melbourne Australian Open. Slavný turnaj nabídl v průběhu historie řadu strhujících bitev, výrazné úspěchy na něm zaznamenali i čeští tenisté. V kvízu na webu Sport.cz můžete otestovat své znalosti. O výsledky se můžete podělit s dalšími čtenáři v diskuzi.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič při exhibici před startem Australian Open

Článek
1. Australian Open se hraje na tvrdém povrchu, dříve však tenisté a tenistky bojovali na trávě. Víte, v jakém roce se na trávnatém povrchu turnaj odehrál naposledy?
Foto: Profimedia.cz
2. Posledním českým vítězem Australian Open ve dvouhře byl v roce 1998 Petr Korda. Víte, kdo byl jeho finálovým soupeřem?
3. Nejdelší zápas v historii Australian Open odehráli v roce 2012 ve finále Novak Djokovič a Rafael Nedal. Víte, jak dlouho utkání trvalo?
4. Kdo je posledním českým vítězem juniorského Australian Open ve dvouhře?
5. Největší arénou v Melbourne Parku je Rod Laver Arena. Jaká je její kapacita?
6. Jaká česká tenistka vyhrála dvouhru na Australian Open?
7. Novak Djokovič ovládl Australian Open desetkrát. Víte, kdo byl jeho finálovým soupeřem v roce 2008, kdy se radoval poprvé?
8. V roce 1989 se ve finále Australian Open utkali dva tenisté z Československa. Kteří to byli?
9. Hlavní arena v Melbourne Parku nese jméno po legendárním Australanovi Rodu Laverovi. Kolikrát tento tenista Australian Open ve dvouhře vyhrál?
10. V roce 1986 se Australian Open nekonalo. Víte proč?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata: