Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Chlapečky, chlapce i chlapy fascinují auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sandy Millar unsplash.jpg

Dítě si hraje s autíčky

Mužské jakéhokoliv věku zkrátka fascinují auta. Já jsem žena a dříve jsem to moc nechápala, ale už tomu začínám rozumět. Ne autům, ale té zálibě.

Článek

Jak to vlastně bylo? Chlapi a auta

Že chlapi jsou zkrátka fascinováni technickými parametry aut, je všeobecně známé. Někteří muži si obzvlášť potrpí na autě, kterým vozí své rodiny na cesty nebo v něm vozí obchodní partnery. My ženy někdy máme pocit, že jejich autu se nemůže nic vyrovnat. Kde se v mužích bere tahle záliba?

Technicky zajímavý stroj

Automobil jakékoliv značky je technicky zajímavý stroj a to láká již malé chlapečky, chlapce i chlapy. A to, že se automobilový průmysl neustále vyvíjí a přináší nové a nové jak technické, tak designové prvky je pro muže velkým lákadlem. Začíná to v útlém dětství. Malí kluci si rádi hrají s autíčky, objevují jejich tvar, značky, vzhled i součástky.

Auta pro děti

Dnes je dokonce možné pro malé děti pořídit auto, kterým mohou například na zahradě jezdit. Pokud dítě k této zálibě inklinuje, řízení auta je pro něj nadevše. Naučí se nastartovat, sešlápnout plyn a kroutit volantem. Dospělý má možnost v případě potřeby auto zabrzdit dálkovým ovladačem. Za mého dětství nic takového neexistovalo, ale začátkům dovedností, jak funguje volant, se dalo naučit například při ježdění i couvání na tříkolce.

Už rozpoznám značky aut

Už se ve značkách aut docela vyznám. Že už jsem je uměla dávno? Ale kdeže. Zájem mého syna, který si všímá auta asi tak od dvou let, umím rozpoznat docela dost značek. Mé kamarádky vždycky říkají, to já vůbec nevím, jaká je značka tohoto auta. Já to také dlouho nevěděla, většinu žen zajímá, aby nás řidič se svým autem dovezl z bodu A do bodu B bezpečně. A pak nás možná trochu zajímá barva auta a tím je to vyřízené.

Můj bratr se také o auta zajímal

Dokonce si z autobazaru pořídil ARO 240 v nepojízdném stavu. Je tak šikovný, že si dokázal během nějaké doby opravit toto auto na pojízdné. Tato značka se mi moc líbila, ale asi to bylo tím, že jsem s tím autem prožila (i když ne jako hlavní aktér) nějaké příhody.

Ženy, nedivte se mužům, že se zajímají o auta

Nechme mužům tuto zálibu, kdo navrhuje nová auta? Chytří inteligentní muži. Nechme jim prostor, ať se o tento automobilový trh zajímají a ať si mohou dopřát hezký pocit, když si svá auta nějakým způsobem vylepší a možná, že právě ten Váš jednou přijde s inovátorským projektem…

Na trh se dostávají i elektromobily

OSVČ a firmy - elektromobily

Podpora na nákup elektromobilů pro živnostníky a firmy, kterou představilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) na konci loňského roku, má rozhýbat český automobilový trh. Dotační výzvu už vyhlásila na svých stránkách Národní rozvojová banka. Zájemci už mohou sice banku kontaktovat s dotazy na bližší informace týkající se dotace, příjem žádostí banka nicméně očekává až v druhé polovině března. U osobních vozů může dotace dosáhnout až dvou set tisíc.“ uvádí deník Hospodářské noviny.

Autorský text

Zdroje:

https://archiv.hn.cz/c1-67282920-zname-podminky-vladni-podpory-pro-elektroauta-ziskat-200-tisic-je-jednodussi-nez-se-cekalo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz