Hlavní obsah
Sport

Jan Šťastný šéfoval v Košicích trenérovi Draisaitlovi a byl s ním v Edmontonu za Connorem McDavidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Hokejový trenér Jan Šťastný (leden 2024)

Hokejový trenér Jan Šťastný má za sebou velmi zajímavou a pro většinu koučů neuvěřitelnou zkušenost. V nedávné době totiž absolvoval desetidenní stáž v kanadském klubu NHL Edmonton Oilers, kde se setkal mj. s hvězdným útočníkem Connorem McDavidem.

Článek

Šťastný po skončení čtyřletého angažmá na střídačce tehdy extraligového Chomutova v roli asistenta hlavního trenéra Vladimíra Růžičky zamířil na Slovensko.

„Pro mě to byla v roce 2019 nevídaná nabídka. Oslovilo mě vedení košického hokeje, jestli bych neměl zájem o práci v jejich klubu. Prý dostali dobré reference. Hokejový rybník česko-slovenský je poměrně malý. Odletěl jsem tedy do Košic do tamní fabriky, kde jsem prezentoval svoji vizi a pak mi zavolali, abych se ujal vedení sportovního úseku klubu, nastavil chod akademie a dal to dohromady. Takže do Košic jsem šel rovnou z Chomutova,“ líčí Jan Šťastný pro Seznam Médium.

Jak přiznává, by to velký skok a úplně něco jiného, než co doposud v hokeji poznal.

„V roce 2019 bylo na Slovensku mistrovství světa, hrálo se i v Košicích. O hokej byl zájem. Jelikož jsem měl za úkol vytvořit i koncepci áčka a sehnat trenéra, oslovil jsem Petera Draisaitla, který předtím působil v Českých Budějovicích, Hradci Králové a Pardubicích. Košice tak trochu znal, protože tam byl na světovém šampionátu za svým synem Leonem, který hrál za Německo,“ upřesňuje Šťastný.

„Peter Draisaitl v té době zrovna nikde netrénoval, měl volno. A Košice si ho mohly dovolit, byl to stabilizovaný klub. Takže jsme se dohodli. V nadsázce se dá říci, že to byl můj podřízený, ale bral jsem ho jako parťáka,“ vzpomíná Šťastný s úsměvem.

„Věděl jsem, že Peter Draisaitl má nesmírné trenérské zkušenosti. A díky němu jsem se podíval i na desetidenní stáž do Edmontonu, kde působí jako hráč Leon Draisaitl. Potkali jsme se i s hvězdným Connorem McDavidem. Byla to pro mě obrovská škola,“ ohlíží se Šťastný za velkým zážitkem.

V Košicích se potom Šťastný stal navíc i hlavním trenérem extraligového týmu.

Po dvou letech na východě Slovenska se ale vrátil do českého hokeje. Momentálně je koučem prvoligového celku SC Kolín, který má úzké vazby na Mountfield Hradec Králové.

„Funguje tady podobná spolupráce jako před několika lety mezi Bílými Tygry Liberec a Benátkami nad Jizerou,“ dodává Jan Šťastný.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz