Pavel Vondra (†54): Česko se rozloučilo se slavným dabérem, Felixe Slováčka dovnitř nepustili!

Poslední rozloučení s Pavlem Vondrou.

Autor: Libor Frýdl

13. ledna 2024 19:35

Česko se v pátek odpoledne rozloučil s vynikajícím dabérem Pavlem Vondrou. Na pohřbu v motolském krematoriu se objevila i řada slavných osobností včetně Felixe Slováčka. Toho ale nepustili dovnitř!

Slováček se podle webu extra.cz do motolského krematoria nedostal. Dorazil totiž o něco později a odmítli ho vpustit dovnitř, protože v síni už bylo plno.

Jak server upozornil, Felixova prvorozená dcera René Slováčková se v loňském roce provdala za Filipa Brázdu, jenž je Vondrův vyženěný syn. I ona na pohřeb dorazila, ale vzhledem k úrazu chodila o berlích. 

S dabérem se přišla rozloučit i herecká obec. Objevil se například Daniel Krejčík, herečky Adéla Gondíková a Ivana Andrlové, dabér Bohdan Tůma, Radek Kuchař, Martin Sláma nebo Ernesto Čekan. 

O Vondrově úmrtí informovala jeho kolegyně Mirka Součková. "Velice nerada a s velkým zármutkem píšu tyhle řádky... Opustil nás navždy náš kamarád, dobrý herec a dabér a především laskavý člověk Pavel Vondra. Je mi to neuvěřitelně líto," uvedla a vyjádřila upřímnou soustrast rodině. 

Vondra se dabingu věnoval přes 30 let, během nichž propůjčil hlas desítkám filmových a seriálových postav. K jeho nejvýraznějším počinům patří Hugh Grant v Lásce nebeské nebo Tom Cruise v Mission: Impossible. 

Témata: Pavel Vondra