Nepříjemnost pro Slováčka. Na pohřbu dabéra Vondry ho nepustili do smuteční síně, zůstal venku

Hvězdy českého dabingu se v pátek odpoledne sešly v motolském krematoriu, aby se naposledy rozloučily se svým kolegou a oblíbeným dabérem Pavlem Vondrou, který si na Nový rok sáhl na život. Některé z nich se deníku Blesk svěřily, že zachytily signály toho, k čemu se Vondra chystal. Na pohřeb dorazil i hudebník Felix Slováček. Tomu se ale stala velká nepříjemnost – nepustili ho do obřadní síně.

Ačkoliv Felix Slováček přišel na místo včas, dveře obřadní síně mu zavřeli přímo před nosem. Poslední rozloučení mělo začít ve čtvrt na dvě odpoledne, z neznámých důvodů však začalo o téměř čtyři minuty dříve, informoval deník Aha.

ČTĚTE TAKÉ: Beatles a U2 smutní. Zemřela jim kamarádka, hlasatelka Nightingaleová podlehla krátké nemoci

Pro hudebníka to musela být velká potupa, neboť byl se zesnulým Vondrou v podstatě příbuzný, napsal web Extra.cz. Slováčkova prvorozená dcera, herečka a dabérka René Slováčková, se totiž minulý rok provdala za Vondrova nevlastního syna Filipa Brázdu.

Sama se s tchánem přišla do Motola rozloučit. Kvůli nedávnému úrazu dorazila o berlích. „Jsem napjatá, protože v úterý se teprve dozvím, zda mně budou nohu operovat, nebo ne,“ svěřila se deníku Aha. „Ale to jsou naštěstí věci, které se zahojí,“ dodala.

Stejně jako Slováček museli i další umělci čekat venku před obřadní síní. „Motol je na Pavla moc malý,“ prohlásila herečka Veronika Jeníková podle deníku Aha. Aby se i ti, kteří se již do sálu nevešli, mohli zúčastnit rozloučení, museli zaměstnanci krematoria otevřít okna do smuteční síně.

Po oznámení tragické zprávy o Vondrově odchodu se objevily informace, že si vzal život sám. Dabér Bohdan Tůma zmínil, že byly signály, že se smrti jeho kolegy dalo předejít. „Ale rozhodl se takhle, nemůžete s ním být od rána do večera celý den,“ shrnul pro Blesk. „Když jsme spolu pracovali, mluvili jsme o roli a pak třeba o dětech. Občas býval trochu smutný, ale nikdy bych neřekla, jak to skončí,“ sdělila herečka Hana Igonda Ševčíková a zadržovala při tom slzy.

„Po svých životních zkušenostech bych řekla, že se tomu předejít nedá. Smrt přichází, když chce, a nic s tím neuděláme,“ reagovala herečka Marina Hudečková.

O umělcově smrti informovala začátkem roku na Facebooku jeho kolegyně Miroslava Součková. Vondra za svou dlouholetou kariéru ztvárnil hlasy stovek postav. Působil jako dabérský protějšek i pro nejznámější hollywoodské herce, jako jsou Hugh Grant, Tom Cruise nebo Brad Pitt.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Válka o dědictví se změnila v boj o Delonův život. Soud musel zasáhnout do sporu o péči

Tagy: