QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Litice vyhrály základní část halové nejvyšší soutěže Extraligy

13.01.2024 21:06

Velký úspěch se slaví v Liticích. Poslední dvojkolo nejvyšší halové soutěže pozemních hokejistů ovládly právě pozemní hokejisté z Litic.

 

Litice pozemní hokej

Poslední dvojkolo nejvyšší halové soutěže, které přivítala hala plzeňské Slavie, se neslo ve znamení litických pozemních hokejistů.

Důležité utkání s Bohemians Praha o postavení v konečné tabulce bylo dlouho bezgólové. V druhé polovině, hlavně na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, již byly Litice nezastavitelné a soupeře nakonec porazily 9:0.

Po zvládnutí Bohemians čekal Litice souboj o první místo, který plzeňský tým zvládl a soupeře porazil 5:3. "Nebyl to jednoduchý zápas. Jsem rád, že jej kluci zvládli. Že jsme ukázali soupeřům, co je v nás. Nyní rozhodne momentální nastavení v den D a věřím, že nám tyto výsledky k tomu pomohly," zhodnotil trenér Levý.

Poprvé v historii dokázali Litice vyhrát základní část halové nejvyšší soutěže Extraligy a vytvořit si tak teoreticky výhodnější pozici do semifinále. "V tom se potkají se slovenským účastníkem soutěže bratislavskou Račou, která skončila na čtvrtém místě. Finálové boje se také poprvé v historii uskuteční o víkendu 27.-28. ledna v městské hale plzeňské Lokomotivy na Slovanech," dodal Levý.

Foto Pozemní hokejisté Plzeň Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT