Hlavní obsah

Dva body bereme všemi deseti. Mají pro nás cenu zlata, přiznal olomoucký Tomajko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc ve 36. kole extraligy na domácím ledě po dramatické bitvě zdolala 3:2 po samostatných nájezdech Hradec Králové, když jako jediný se v nich trefil hned v první sérii Silvester Kusko. V tabulce se tak posunula na devátou příčku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Mountfield HK 3:2 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Olomouc - Hradec Králové (36. kolo)

„Dva body dnes bereme všemi deseti. Mají pro nás cenu zlata. Hráli jsme ale i velmi dobře. Na rozdíl od minulého duelu v Brně, který jsme prohráli, jsme všude byli včas,“ pochvaloval si olomoucký lodivod Jan Tomajko.

Lépe ale začali hosté. Hned v úvodu měli přesilovku, kterou však nevyužili. V 9. minutě se už ale ujali vedení, když Zacharovu střelu od modré čáry tečoval za Konrádova záda Jasper.

Hanáky to probralo z letargie, přidali a po 71 sekundách ze stejné situace jako předtím Hradec Králové vyrovnali. Řezníčkovu ránu tentokrát usměrnil do sítě Macuh.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Hradec Králové 1:1 (11. Macuh)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V 17. minutě pak rozjel parádní akci Nahodil, ideálně našel před bránou Káňu a ten dostal domácí do vedení. Ve druhém dějství byli Kohouti lepší a náskok mohli navýšit. Jenže žádná šance se neujala.

„Začali jsme v duchu zápasu s Kometou. Vyrovnání nám ale pomohlo. Zejména druhou třetinu jsme hráli výborně. Škoda, že jsme neodskočili,“ litoval Tomajko.

Ve třetí třetině se Mounfield znovu zvedl a Jank srovnal na 2:2. Sudí sice gól nejprve nesignalizovali, ale po shlédnutí videa, které dlouho zkoumali, ho uznali. „Viděl jsem, jak se puk odrazil od břevna dolů a pak ven. Stoprocentně jistý, že byl za brankovou čarou, jsem si nebyl, ale myslel jsem si, že ho nakonec uznají,“ tvrdil Bohumil Jank.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Hradec Králové 2:2 (45. Jank)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zápas pak dospěl do prodloužení, které však, byť domácí v něm měli přesilovku, nic nevyřešilo. Rozhodly až závěrečné nájezdy, po nichž se radovali Hanáci. „Jeli jsme si sem pro tři body a vezeme si jeden. Je to pro nás málo,“ smutnil Jank.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc – Hradec Králové 3:2 sn (rozh. nájezd Kusko)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Asistent hostujícího kouče Peter Frühauf to viděl jinak. „Možná v konečném účtování bude ten bod cenný,“ mínil. I on své hráče chválil. „Je potřeba jim poděkovat za to, jak fárali. Výrazně jsme zlepšili tlak do prostoru před bránou a padl z toho i gól na 2:2. Hrát s Olomoucí je velmi bolestivé. Budeme-li si počínat všude jako tady, budeme vozit body domů pravidelně. Jen druhá třetina nám nevyšla. Měli jsme v ní hodně ztrát. Pak jsme ale přeházeli útoky a zase se to otočilo. Nájezdy, to už byla loterie,“ podotkl.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec