​Noví absolventi si převzali mezinárodní certifikáty Evropské logistické asociace

​Noví absolventi si převzali mezinárodní certifikáty Evropské logistické asociace

15.1. - Katedra logistiky (KLOG) je již po řadu let držitelem mezinárodní odborné akreditace Evropské logistickou asociací (ELA). Tato akreditaci Katedru logistiky opravňuje k tomu, že úspěšní absolventi vedlejší specializace Logistika – mezinárodní přeprava a zasílatelství mohou získat profesní certifikát ELA na úrovni cELog. Certifikát mohou získat bez dalšího vzdělávání či dodatečných zkoušek.

Mezinárodní odborná akreditace katedry totiž osvědčuje rozsah a kvalitu zde poskytovaného odborného logistického vzdělání. Certifikát cELog mezinárodně osvědčuje odpovídající odborné znalosti, které jsou v souladu s uznávanými profesními vzdělávacími evropskými standardy. K získání mezinárodního profesního certifikátu ELA musí certifikovaní absolventi splnit náročná kvalitativní kritéria. Konkrétně je zde při úspěšném absolvování uvedené specializace vyučované a garantované Katedrou logistiky podmínkou celkové hodnocení do průměru 2,0.

Rozvoj a prohlubování odborné kvality a rozsahu výuky má Katedra logistiky FPH VŠE v Praze již dlouhodobě podchycenu také smluvní spoluprací s firmami, zabývajícími se různými stránkami logistiky. Tyto firmy participují s katedrou na odborném logistickém vzdělávání studentů v různých formách. Konkrétně se jedná o firmy PPL, HOPI Holding, Procter & Gamble, CHEP, ICZ, DB cargo, Geis, MSC, DB Schenker, Kaufland a Metrans.

Své mezinárodní odborné certifikáty cELog ECBL (European Certification Board for Logistics) noví absolventi obdrželi z rukou předsedy Národní akreditační rady Ing. Kamila Slavíka. Předávání certifikátů proběhlo koncem minulého roku v zasedací síni rektora VŠE v Praze za přítomnosti prezidenta České logistické asociace a zároveň rektora Vysoké školy logistiky a prof. Cempírka, rektora VŠE v Praze docenta Petra Dvořáka, děkana Podnikohospodářské fakulty profesora Jiřího Hnilici a vedoucího Katedry logistiky docenta Radka Nováka a Ing. Felipe Martíneze z téže katedry.

„Certifikáty ELA pro naše úspěšné absolventy samo sebou znamenají významnou podporou jejich odborného začátku, ale jsou také mezinárodně platným osvědčením kvality a rozsahu jejich odborných znalostí, které jim naše katedra garantuje. Jedná se o společnou aktivitu naší katedry realizovanou za podpory odborníků z firem našich smluvních partnerů, kdy naše studenty soustavně připravujeme na plnění náročných úkolů v praxi logistických, dopravních, zasílatelských, výrobních či obchodních společností. Na FPH jsme jediným výukovým programem (a na celé VŠE v Praze jsou takové dva), který má mezinárodní institucionální odbornou akreditaci.“ uvedl doc. JUDr. Ing. Radek Novák, CSc., vedoucí katedry logistiky.

„Máme vždy radost a potěšení, že můžeme předat mezinárodní certifikáty cELog ECBL dalším nejlepším absolventům naší vedlejší specializace Logistika – mezinárodní přeprava a zasílatelství. Jedná se již o druhou úspěšnou tříletou mezinárodní akreditaci – aktuálně do roku 2024 – kdy můžeme deklarovat vysokou úroveň interdisciplinárních odborných logistických znalostí našich absolventů,“ řekl zástupce vedoucího katedry logistiky Ing. Petr Jirsák, Ph.D.

(KLOG VŠE)

Foto: Felipe Martínez (KLOG)

spinner