Kovinič mizí ze Zlína a zkusí zaujmout na Žižkově, Červenka zkouší nové útočníky z Nigérie a Gruzie

Kovinič mizí ze Zlína a zkusí zaujmout na Žižkově, Červenka zkouší nové útočníky z Nigérie a Gruzie

I když je se zlínskými "ševci" momentálně spojován také nejlepší podzimní střelec sparťanské rezervy se sedmi gólovými zápisy Tomáš Schánělec, v němž mnozí vidí možného "nového Davida Lafatu", realizační tým moravského celku v těchto dnech testuje dva jiné útočníky...

V Tipsport lize proti Zlatým Moravcům (0:1) si zahráli ve žlutomodrém trikotu nigerijský forvard Kenneth Ikugar, který má zkušenosti ze slovenské ligy a Gruzínec Tornike Akhvlediani, jenž patří FC Samtredia, se kterým se po 1042 odehraných minutách v Erovnuli Lize rozloučil se sedmi brankami.

Vytáhlý třiadvacetiletý africký útočník byl bez klubové příslušnosti po svém letním konci ve Spartaku Trnava a Zlín pro něj může být velkou šancí k návratu mezi elitu. Předtím se mihl také v Ústí nad Lavem, Slavoji Trebišov či Zlatých Moravcích.

Druhý zmíněný o rok starší střelec má za sebou minulost v Torpedu Kutaisi, Dinamu Tbilisi i juniorce španělského Leganés.

V Ústí létají třísky, klub přepnul do profi režimu. Správná cesta, říká manažer. I přes velké manko chce postup

Hlavní trenér předposledního týmu FORTUNA:LIGY Bronislav Červenka je nepochybně bude chtít vidět v akci také v úterním přípravném střetu se Skalicí.

Na zlínské Letné potřebují oživit ofenzivu i z toho důvodu, že Vukadin Vukadinovič, Filip Žák, Antonín Fantiš ani El Hadji Ndiaye žádné střelecké dostihy nepořádají.

Jednadvacetiletý Černohhorec Nedeljko Kovinič, jenž během podzimu absolvoval 163 ligových minut s bilancí jednoho přesného zásahu, už u toho na jaře navíc nebude. Zkoušet ho bude druholigová Viktoria Žižkov.

"O dalších pohybech v kádru budeme brzy informovat," doplnil sportovní úsek "ševců".

V repre se potkal s legendárním Čechem, teď v roli kouče cepuje Zlínsko. Z Rojky roste další nadějný domácí trenér