Brutální série vražd v Tatrách ovládla Netflix! Seriál je nejsledovanějším pořadem v Česku

Polská kiminálka Forst ovládla český Netflix.

Zdroj: Netflix

Jestli je něco, co Netflixu nechybí, pak jsou to drsné kriminálky. Tou nejnovější je Forst, šestidílný polský seriál natočený podle románů Remigiusze Mróze. Diváci novinku hodnotí průměrně, přesto je v současné době seriálovou jedničkou v Česku.

Zdroj: Netflix

Netflix již vyprodukoval více než 30 polských filmů a seriálů. Tentokrát platforma sáhla po jednom z nejoblíbenějších detektivních románů Remigiusze Mróze. Seriál, jehož autorem je oceňovaný režisér Daniel Jaroszek, zavede diváky do půvabných zákoutí Tater, které se stanou dějištěm brutálních vražd. Komisař Forst, známý svými nekonvenčními metodami, musí přijít na to, jaká záhada stojí za touto vlnou zločinů.

Čtěte také: Temný případ se vrací v neskutečné formě! Nová řada z potemnělé Aljašky sbírá 100% recenze

Forst je zajímavým přírůstkem do žánru kriminálního dramatu, který nabízí poutavý příběh, jenž diváka zaujme hned od prvních minut. Seriál umně vyvažuje známé postupy a klasické prvky z oblasti temných psychologických thrillerů a v prvních třech epizodách přináší svěží pojetí tohoto žánru. Pak to s ním ale jde z kopce. Forst se začne utápět v klišé, nelogických rozhodnutích a několik dějových linek zůstane bez vysvětlení.

Zcela průměrný mysteriózní thriller. Vypadá to hezky, kamera má tmavě modrý filtr, takže vše působí bezútěšně, co ještě podtrhuje drásající hudbu. Inu, řemeslně je to na vysoké úrovni a seriál se může srovnávat s lecjakou evropskou, nebo americkou produkcí,“ hodnotí polskou novinku Pasadenka ve svém komentáři na Kinoboxu.

Zdroj: Netflix