Výhra po nájezdech? Remíza je spravedlivá, říká Káňa. Lukášovi donesl kafe

Foto: Jakub Šustr, hc-olomouc.cz

Třetí pokus už vyšel. Olomouci se v letošním ročníku doposud na Hradec nedařilo, v plecharéně došel duel za stavu 2:2 do nájezdů, které rozsekl Silvester Kusko. V hradecké brance se nakonec neukázal odchovanec Hanáků Jan Lukáš, díky tomu ale dostal menší pozornost.

Prohra 1:2 po nájezdech a poté 3:5 v základní hrací době. Třetí měření sil v rámci 36. kola Tipsport extraligy už ale dopadlo lépe pro Olomouc. 

„V první řadě jsme rádi za dva body, protože proti Hradci moc často nebodujeme. Po dvou třetinách do toho Hradec šlápl a ve třetí třetině měl asi více ze hry,“ uvědomuje si olomoucký Jan Káňa.  

Ten ke konci první třetiny otáčel na 2:1 pro svůj celek, na 2:2 ale srovnal ve 45. minutě Bohumil Jank. „Remíza je asi spravedlivá,“ potvrzuje. Domácím se hlavně nepovedl vstup do utkání, první minuty patřily hostům.  

„Prvních deset minut jsme pokračovali v podobném duchu jako v Brně. Inkasovaná branka nás ale asi nakopla,“ komentoval kouč Jan Tomajko. 

Podobně to viděl i Káňa: „Náš tým se ani pořádně nedotkl puku. Chvíli trvalo, než jsme se srovnali. Poté tam dali ten tečovaný gól, což nás nakoplo, takže bylo to o hlavě."

Sestřih utkání

V nájezdech se dařilo jen jednomu střelci. Jako jediný se trefil Silvester Kusko, Káňa tak na nájezd ani nemusel jít. „Byl jsem tajný trumf až jako poslední,“ usmíval se.

Někteří příznivci Olomouce čekali, že bude chytat proti nim odchovanec Hanáků Jan Lukáš. V hradecké brance se ale nakonec představil Fin Eetu Laurikainen. „Chystali jsme se na to, že bude asi Honza chytat. Ale není to nejdůležitější věc v přípravě na zápas,“ pravil Tomajko. 

„Loni jsme s ním chodili kousek vedle na kávu. Psal mi, že ji bude chtít přinést, tak jsem mu odepsal, že jedině, když nebude chytat."

Také Káňa měl tušení, že jeho bývalý spoluhráč bude v akci. „Loni jsme s ním chodili kousek vedle na kávu. Psal mi, že ji bude chtít přinést, tak jsem mu odepsal, že jedině, když nebude chytat,“ popisoval s úsměvem Káňa. „Pak mi dal vědět, že chytat nebude, tak jsem mu ji donesl,“ líčil.

Mezi náhradními brankáři nedělního utkání byl také 20letý gólman jihlavské Dukly Filip Maláč, Jakub Sedláček je totiž už týden na marodce. „Kuba nebyl ještě stoprocentně připraven, ale ve středu už bude. Měl drobné zranění,“ informoval olomoucký hlavní trenér. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz