Obsah článku

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.

Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

[RECENZE] Vlasové hnojivo – pomůže ke krásné hřívě?

15 ledna, 2024

Vlasové hnojivo tabletky

Uložit článek

Zobrazit obsah článku

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. A možná právě proto výrazně ovlivňují také naše sebevědomí. Bohužel, ne každému příroda nadělila zdravou, hustou hřívu. Co tedy dělat, když vás trápí padání vlasů, pomalý růst a špatná kvalita? Nabízí se sáhnout po doplňcích stravy. My jsme se rozhodli otestovat Vlasové hnojivo, tabletky, které obsahují kombinaci látek pro podporu hustoty, rychlejší růst vlasů a omezení jejich lámání a třepení. Jak si tento produkt v testu vedl? Přečtěte si naši recenzi Vlasového hnojiva – máme pro vás kompletní přehled – od vlastních zkušeností, přes složení, cenu, nežádoucí účinky a hodnocení dalších uživatelů.

Co je to Vlasové hnojivo?

Pod názvem Vlasové hnojivo se skrývá trojice produktů – šampon, bezoplachové sérum a tabletky. Výrobce pro dosažení co nejlepších výsledků doporučuje používat kombinaci všech těchto produktů, v dnešní recenzi se však zaměříme hlavně na tabletky.

Vlasove hnojivo tabletky
Vlasové hnojivo 150 tablet
Vlasove hnojivo sampon
Vlasové hnojivo šampon 150 ml
Vlasove hnojivo serum
Vlasové hnojivo sérum 50 ml

V doplňku stravy se nachází kombinace látek, která by měla pomáhat nejen v boji s nadměrným vypadáváním vlasů, ale také při pomalém růstu a špatné kvalitě. Podle výrobce je vhodné Vlasové hnojivo užívat:

  • při nadměrném vypadávání vlasů, včetně nervového a hormonálního původu,
  • při pomalém růstu vlasů,
  • při zvýšené lámavosti vlasů,
  • při zhoršené kvalitě vlasů a vlasové pokožky,
  • pro podporu přirozené hustoty a vitality vlasů.

Vlasové hnojivo má složení, které na kvalitu vlasů působí komplexně

Než se pustíme do samotné recenze Vlasového hnojiva, je potřeba rozebrat jednotlivé složky doplňku a udělat si představu, jak v těle působí.

Složení Vlasového hnojiva

Důležitou roli ve složení Vlasového hnojiva hrají aminokyseliny. První z nich je L-methionin. Ten mimo jiné podporuje přirozenou tvorbu keratinu v těle a je jednou ze stavebních složek vlasových vláken. Proto se L-methionin často užívá pro krásné vlasy, nehty a pleť. Tím však úloha této látky v lidském těle rozhodně nekončí. Příznivě působí také na funkci imunitního systému, podporuje syntézu proteinů a přispívá k regeneraci svalů. Při dlouhodobém užívání L-methionin může dokonce působit také na duševní pohodu.

Neméně podstatný je také L-Cystein, další aminokyselina, která podporuje produkci keratinu. Díky tomu vlasy lépe rostou a jsou pevnější. L-Cystein na sebe navíc váže železo a zinek, které mohou být velkým pomocníkem při vypadávání vlasů.

Další složkou Vlasového hnojiva je MSM neboli methylsulfonylmethan, což je vlastně přirozeně se vyskytující forma síry. Běžně se nachází ve stravě, ale je velmi náchylný na tepelnou úpravu. Přispívá jak ke tvorbě kolagenu, tak také keratinu, dvou základních proteinů, které jsou obsaženy ve vlasu. Navíc se předpokládá, že dokáže ovlivnit také vlasovou pokožku a srovnat její přirozené pH.

V koktejlu účinných látek je obsažen také křemík, stopový prvek, který se zvyšujícím věkem v těle začíná pomalu ubývat. Nedostatek se pak může mimo jiné projevit zhoršenou kvalitou vlasů a jejich vypadáváním. Křemík je totiž jedním ze stavebních kamenů keratinu, bílkoviny, která zajišťuje, že vlasy jsou hezké a pružné.

Nechybí ani zinek, minerál, který napomáhá k udržení normálního stavu vlasů, nehtů a pokožky. Hraje roli při syntéze proteinů a buněčném růstu, což jsou procesy, které jsou důležité pro tvorbu nových vlasů. V neposlední řadě pak může přispět k podpoře tvorby kolagenu, jednoho ze základních stavebních kamenů vlasu. Mimo to však zinek ovlivňuje také celou řadu dalších tělesných procesů – přispívá k normální plodnosti a reprodukci, napomáhá k udržení normálního stavu zraku a působí také na imunitní systém.

Z vitamínů je obsažena kyselina pantothenová – vitamín B5. Přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a ovlivňuje dělení buněk ve vlasovém váčku. Vlasy hydratuje a zamezuje jejich lámání. Mimo to také přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a podporuje normální mentální činnost.

Složení Vlasového hnojiva by nebylo kompletní bez biotinu, tedy vitamínu B7. Ten, stejně jako některé z dalších obsažených složek, hraje významnou roli při tvorbě keratinu. Je tedy důležitý pro růst vlasů, jejich zdraví a odolnost. Zároveň přispívá i k normálnímu zdraví pokožky, sliznic a ovlivňuje energetický metabolismus.

Vlasové hnojivo tabletky

Cena Vlasového hnojiva vyjde na necelých 7 Kč denně

Velkou výhodou Vlasového hnojiva je příznivá cena. Balení 150 tablet můžete na internetu sehnat okolo 500 Kč. Doporučená denní dávka je 2 tablety, takže vám vydrží přibližně 75 dní, což znamená, že jeden den užívání tohoto doplňku vás vyjde přibližně na 6,7 Kč.

Na trhu samozřejmě seženete spoustu levnějších doplňků stravy, ale ty už se liší nejen složením, ale také množstvím obsažených účinných látek. Pojďme si srovnat cenu například s oblíbenými tabletami pro krásné vlasy a nehty Biosil.

Za jednu tabletu (tedy za jednu denní dávku) Biosilu zaplatíte pouze 1,27 Kč. Neobsahuje však aminokyseliny L-methionin, Cystein a zdroj síry MSM. Ostatních účinných látek je v produktu výrazně méně.

Účinná látkaObsah v denní dávce Vlasového hnojivaObsah v denní dávce Biosilu
L-methionin200 mg
MSM100 mg
Cystein100 mg
Křemík40 mg15 mg
Zinek20 mg10 mg
Kyselina pantothenová11 mg6 mg
Biotin4 mg0,15 mg

Je proto důležité rozmyslet si, co od doplňku stravy očekáváte a jaké účinné látky chcete svému organismu dodat. Srovnávejte složení jednotlivých produktů a při nákupu se neřiďte pouze cenou.

EXTRA TIP: Vlasové hnojivo seženete ve dvou různých baleních – 60 a 150 tablet. Cenově výhodnější je pořídit si to větší. Výrobce navíc doporučuje doplněk stravy pro optimální účinek užívat minimálně 3 měsíce, takže jedno malé balení pro to, abyste viděli výsledky, stejně s největší pravděpodobností stačit nebude.

Vlasove hnojivo tabletky
Vlasové hnojivo 150 tablet
vlasove hnojivo 60 tablet
Vlasové hnojivo 60 tablet

Chcete-li tabletky Vlasové Hnojivo kombinovat také s používáním šamponu a séra, nemusíte se bát, že by vaše peněženka příliš utrpěla. 150 ml šamponu seženete přibližně za 300 Kč a podle uživatelských recenzí stačí produktu opravdu jen trošku, protože příjemně pění a vlasy se s ním snadno myjí. Pokud jde o vlasové sérum, cena je podobná jako u šamponu. Opět je vhodné používat menší množství (stačí pár kapek), aby vlasy po aplikaci nezůstaly mastné.

Jak funguje Vlasové hnojivo? Recenze uživatelů jsou pochvalné

Než se pustíte do pravidelného zobání Vlasového hnojiva, je potřeba, abyste si uvědomili, že každé tělo je unikátní a funguje trochu jinak. Zatímco někteří uživatelé hlásí první výsledky už po několika týdnech, jiní si pozitivního efektu všimli až po vypotřebování několika velkých balení. Hodně záleží na tom, jaký je váš jídelníček, v jakém stavu máte nejen vlasy, ale i pokožku hlavy, a také na tom, jak o své kadeře pečujete.

doplnek stravy vlasove hnojivo

Také je potřeba vzít v úvahu, že některé charakteristiky vašich vlasů jsou dány geneticky a užívání doplňků stravy je nemůže příliš změnit. Jde například o počet vlasových kořínků, který částečně ovlivňuje výslednou hustotu vaší kštice. Vlasy tedy po užívání doplňků mohou růst rychleji a vypadat zdravěji, nicméně výrazného zahuštění možná nikdy nedosáhnete, a to právě kvůli genetice.

Podobně je to také s padáním vlasů, které může mít širokou škálu příčin. U mužů často k vypadávání dochází kvůli hormonálním vlivům, viníkem však může být také stresová zátěž, užívání některých léků nebo nevhodná výživa. Proto doplňky stravy u některých jedinců zabírají velmi rychle a u jiných v podstatě vůbec.

tableta vlasove hnojivo

V recenzích Vlasového hnojiva se však většina uživatelů shoduje, že jim doplněk zabral a vlasy opravdu padat přestaly. Mnohokrát je zmíněn také nárůst nových baby vlásků a celkově lepší kvalita hřívy a její lesk. Někteří si dokonce pochvalují to, že změn si poměrně rychle všimlo i jejich okolí.

Užívání doplňku stravy se však nemusí projevit jen na vlasech. Mnoho recenzí zmiňuje také zlepšení kvality nehtů nebo stavu pleti.

Jako nevýhoda jsou občas zmiňovány trávicí potíže. Několik uživatelů zaznamenalo bolest žaludku, jiné Vlasové hnojivo nadýmá. Teoreticky může jít o citlivost na některou z obsažených složek, takže doporučujeme před užíváním zkontrolovat složení produktu.

Naše recenze na Vlasové hnojivo

Po Vlasovém hnojivu jsem se rozhodla sáhnout především díky velkému množství pochvalných recenzí. Netrpím sice na vypadávání vlasů, ale trápí mne pomalý růst. Kštice navíc dostává zabrat různými kadeřnickými úkony, jako je například odbarvování, a tak si rozhodně zaslouží extra péči.

vlasove hnojivo baleni

Můj první dojem z tablet nebyl nejlepší – po otevření krabičky nevoní zrovna příjemně, a navíc nejsou potažené, takže se trochu hůře polykají. Důležitá je však především účinnost, a tak se těmito detaily určitě nenechte odradit. První výsledky se sice nedostavily v řádu týdnů, jako u některých uživatelů, ale stačilo vydržet a přibližně po dvou měsících šlo poznat, že vlasy vypadají zdravěji. Objevily se také baby vlásky, takže Vlasové hnojivo opravdu funguje. Celkové zrychlení růstu jsem zatím nezaznamenala, ale je možné, že bude potřeba v užívání doplňku ještě nějakou dobu pokračovat.

V balení byl navíc obsažen vzoreček šamponu, což je rozhodně skvělý nápad. Pokud chcete používat všechny produkty z řady Vlasové hnojivo, můžete si nejprve objednat velké balení tablet a vyzkoušet, jak vám šampon sedne.

sampon vlasove hnojivo

Má Vlasové hnojivo vedlejší účinky?

Jak už bylo v recenzi Vlasového hnojiva zmíněno, někomu mohou tabletky způsobovat trávicí potíže. Proto je dobré pečlivě prohlédnout složení a při citlivosti na některou z látek si vybrat raději jiný přípravek. Žádné jiné vedlejší účinky Vlasového hnojiva podle výrobce nejsou známy. Můžete ho tedy klidně užívat i dlouhodobě, vždy však dodržujte doporučené dávkování a dbejte na pestrost jídelníčku.

Často kladené dotazy

Pomůže mi Vlasové hnojivo?

Většina lidí, kteří Vlasové hnojivo užívali, ho v recenzích hodnotí kladně. Může se však stát, že výsledky nezaznamenáte – každý člověk je zkrátka jiný a je možné, že vaše potíže s vlasy mají příčinu, která nelze doplňkem stravy vyřešit. Myslete na to, že počet vlasových kořínků je dán geneticky, takže pokud máte celý život řídké vlasy, ani ten nejlepší doplněk stravy je nedokáže změnit na husté koňské žíně.

Jak rychle rostou vlasy?

Každý měsíc vlasy porostou přibližně o 1 až 1,5 centimetru. Rychlost se může lišit v závislosti na genetických dispozicích, jídelníčku, zdravotním stavu, nebo dokonce i ročním období.

Co ovlivňuje růst vlasů?

Na růst vlasů má vliv nejen již několikrát zmiňované genetika, ale také strava, péče, kterou jim věnujeme, a celkové zdraví člověka. Svou roli hraje také věk – růstový cyklus vlasu se může postupně zkracovat a kadeře často bývají řidší a tenčí.

5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte článek s ostatními

Komentáře

Další články
Jak vyléčit ploché nohy

Trápí vás ploché nohy? Chcete se zbavit bolesti chodidel? Máme pro vás seznam cviků na ploché nohy, tipy…

Hormonální akné

Na světě je jen pár šťastlivců, kteří nikdy v životě nemuseli řešit nevzhledné pupínky. Většina z nás se s…

Matcha čaj

Matcha čaj, tajemný prášek intenzivně zelené barvy, který dobyl svět svou jedinečnou chutí a pozoruhodnými zdravotními benefity, je…

Pitný režim po cvičení

⭐Nejlepší keto dieta podle Poznej své zdraví⭐ Keto dieta KetoMix nás zaujala nejen množstvím pozitivních recenzí, ale také…

Toužíte po plnějším a pevnějším poprsí, ale nechce se vám „pod kudlu“? Na následujících řádcích si posvítíme na…

Nordic walking

Chcete zkusit Nordic Walking, ale nejste si jistí, co všechno potřebujete? Přečtěte si náš stručný přehled pro začátečníky!…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma