Dnes v Ulici: U Klímů je dusno a Jirku s Martinou nezachrání ani údajně nevynesené koše

Dnes v Ulici: U Klímů je dusno a Jirku s Martinou nezachrání ani údajně nevynesené koše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Klímovi jsou před velkým rozhodnutím. Ačkoliv je už prakticky rozhodnuto, finální akt ještě visí ve vzduchu. Není divu, že je Iva přešlá a Vítek také. Co by tak mohlo pomoci? 

Michal se snaží rozpoznat vhodnou dobu pro první intimní sblížení se Žofkou 

Bruno se ukazuje jako skvělý pomocník a rádce Michala, který tak trochu tápe. Ukazuje se, že mít holku není vůbec jednoduché. Ještě před chvílí s Kaštanem řešil, jestli s ním vůbec Žofka chce něco mít, teď řeší, jak moc toho s ním hodlá zažít. Ačkoliv sama Žofka něco naznačila, pro Michala mluvila spíše v hádankách. Michal nechce nic pokazit. Nechce se držet zpátky, ale zároveň nechce Žofku hnát do něčeho, co by bylo nepříjemné. Proto si na pomoc bere Bruna. Zatímco Bára se líčí v koupelně, on u něj vyzvídá, jak moc může na Žofku pospíchat. Ani Bruno mu nedá určitý termín, ale uklidní ho, že se s tím nemusí vůbec stresovat. Prý oba jednoduše poznají, když nastane ta vhodná chvíle. Možná kdyby Iva s Vítkem Michalovi řekli o dítěti, které spolu nečekaně zplodili, byli by pro něj tou nejúčinnější antikoncepcí. Stejně tak pro Žofku. Ani většinou dobře naladěný Michal by patrně nerozdýchal takovou nečekanou novinku. Ve snu by ho nenapadlo, že právě kvůli tomuto je ve vzduchu tak dusno. 

Vítek vyjíždí na Michala a usazuje jeho vtípky 

Kromě učení a Žofky Michala trápí ještě jedna věc, a tou jsou jeho rodiče. Jsou zkrátka divní. Pořád něco v ložnici mezi sebou řeší – jako by měli krizi. Nejhorší na tom je, že si toho všímá také Bára. Na slovo jsou Iva s Vítkem opravdu skoupí. Sami jsou svou situací zaskočení, natož aby ji probírali s dětmi. Iva se jen tak tak zvládla objednat na interrupci. Vítek je manželce jako vždy oporou a Michalovy vtípky usazuje do patřičných mezí. Na žádné fórky teď není prostor. Kdo by tušil, že v jejich letech budou řešit těhotenství ne Báry nebo Michala, ale jejich? Podstatně jednodušší by bylo, kdyby s těhotenským testem vážně přišla Bára. V tomto případě by jí vypomohli. Horší by to bylo u Michala, a že něco podobného před nějakou dobou řešili a báli se toho. Úplně nejhorší je však jejich případ. Čtvrté dítě po tom, co už všechny předešlé děti skoro vyletěly z hnízda? To je fór století!

Jirka se v bistru s Martinou sotva pozdraví 

Neustále se hromadící stížnosti na klid a čistotu části města Jirku nakonec vytahují do centra dění, respektive k Vendule do bistra. Tam se úplně náhodou objevuje také Martina, která si s Vendulou přišla pokecat. V tom vidí Jirku, srdce jí zaplesá, ale z úst se jí vydere jen spěšné ahoj. Popadne bagetu, požádá Vendulu, aby ji připsala na účet a zmizí. S tím Lumír nepočítal. Nepočítala s tím ani Vilma, která svůj tablet poslední dobou nedá z ruky. Že by právě s ní souvisely ony stížnosti? A kdy spolu Martina s Jirkou znovu začnou mluvit? Vždyť silvestr už je minulostí a jejich vztah měl takovou budoucnost!

Zdroj článku:
  • Autorský text