Šejkové chtějí zvučnější jména, premiéra UFC v Saúdské Arábii se odkládá

Šejkové chtějí zvučnější jména, premiéra UFC v Saúdské Arábii se odkládá Ilustrační foto. Šéf UFC podepisuje dohodu s Abu Dhabí | zdroj: Getty Images

UFC mělo v březnu uspořádat první turnaj v Saúdské Arábii, nakonec se ale premiéra nejspíš odloží na léto.

Šejkové v Saúdské Arábii si oblíbili bojové sporty a v posledních letech se tam díky jejich mecenáštví odehrálo hned několik významných boxerských zápasů. Poslali také obrovskou finanční injekci MMA organizaci PFL, která se do budoucna profiluje jako hlavní konkurence pro UFC. Dalo se tak tušit, že i Dana White a jeho parta si budou chtít ukousnout kousek koláče.

Spolupráci se jim loni povedlo domluvit s tím, že se první turnaj UFC v Rijádu odehraje letos v březnu. Na oficiálním webu je to tak stále uváděno, avšak novinář Ariel Helwani přišel s informací, že se premiéra odkládá na červen. Důvodem má být to, že šejkové na startovce očekávali zvučnější jména. Není divu, v sousedních Spojených arabských emirátech se totiž povětšinou konají ty největší turnaje.

Posuďte sami, startovka vypadá takto:

Muhammad Mokaev vs. Alex perez

Eryk Anders vs. Jamie Pickett

Ľudovít Klein vs. Joel Álvarez

Vinicius Oliveira vs Yanis Ghemmouri

Jairzinho Rozenstruik vs. Shamil Gaziev

Mohammad Yahya vs. Brendan Marotte

Javid Basharat vs. Aiemann Zahabi

Abdul-Kareem Al-Selwady vs. Loik Radzhabov

 

Je teď tedy otázkou, zda UFC všechny zápasy přesune na jiné místo, pravděpodobně do své centrály v Las Vegas, anebo některé zápasy přesune. Jako pravděpodobnější se jeví druhá varianta, protože některé bojovníky jako třeba Mokaeva či Gazieva si určitě budou chtít schovat pro jinou příležitost.

Pokud jsou informace Helwaniho pravdivé a premiéra v Saúdské Arábii se skutečně odloží na červen, nejspíše se z menší Fight Night změní na tzv. číslovaný turnaj, kterému by mohl vévodit šampion lehké váhy Islam Makhachev, který už se nechal slyšet, že by v tom čase rád svůj titul obhajoval proti Justinu Gaethjemu. Pokud by se navíc přidal také zápas Khamzata Chimaeva, Saudové by určitě byli spokojeni. Zatím si můžou užít aspoň Bellator vs. PFL (24. února) a Joshua vs. Ngannou (8. března).

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články