Loutková stínohra Sávitrí a workshop s divadlem Líšeň (Sopka Les Prales)

Loutková stínohra Sávitrí a workshop s divadlem Líšeň (Sopka Les Prales)

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 18.2.2024
Vstupné:

120 Kč

18únor neděle 15:30

Žánr: divadloloutková stínohra workshop Zlín


Loutková stínohra Sávitrí na motivy staroindické báje a následný workshop v podání divadla Líšeň. Už 18. února od 15.30 hodin na zámku Zlín!

Příběh na motivy staroindické báje z Mahábháraty pojednává o lásce a síle princezny Sávitrí, která vysvobodí svého muže ze zajetí smrti.  Obrazy z barevných pohyblivých stínů na velkém plátně doprovází vypravěč-hudebník vlastnoručně vyrobenými,  netradičními zvukovými instrumenty. Inscenace je inspirována orientálním divadlem a vytváří svébytný tvar.

Inscenace se od svého vzniku s úspěchem účastní festivalů v ČR i zahraničí. (Byla uvedena například v Belgii, Velké Británii, Německu, Rakousku, Španělsku, Itálii, Polsku, Turecku, Rusku na Ukrajině nebo na Slovensku.)

Na celostátní přehlídce Přelet nad loutkářským hnízdem v roce 2000 se umístila na prvním místě v divácké anketě a vyhrála putovní cenu Erik. V roce 2007 získala na mezinárodní přehlídce King Fairy-Tale v ruském Velkém Novgorodu cenu za nejlepší představení festivalu. V roce 2011 získala Sávitrí ceny za režii a hudbu, cenu za nejlepší představení pro děti a Cenu Jana Wilkowskiego v oboru loutkové animace na mezinárodním festivalu Spotkania v Toruni.

KDY A KDE
V neděli 18. února od 15.30 hodin na zámku Zlín

VSTUPENKY
Jednotné vstupné 120 Kč (součástí vstupenky na představení NENÍ vstup na výstavu, ten je třeba zakoupit samostatně). Vstupenky můžete zakoupit osobně na zámku Zlín a online zde.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

2červen neděle 10:00

15červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Loutková stínohra...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)