Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vojenský podnik poslal svému exšéfovi předžalobní výzvu. „Nemohu říkat, co chci,“ tvrdí odvolaný manažer

Marek Špok, exředitel Vojenského opravárenského podniku v Šenově u Nového Jičína. Zdroj: ČTK / Ožana Jaroslav.
Marek Špok, exředitel Vojenského opravárenského podniku v Šenově u Nového Jičína. Zdroj: ČTK / Ožana Jaroslav.

Vojenský podnik VOP CZ poslal předžalobní výzvu Marku Špokovi, který byl do začátku loňského prosince jeho ředitelem. Důvodem je podezření, že porušil mlčenlivost ohledně zbrojních dodávek na Ukrajinu. Špok to odmítá s tím, že nikomu neřekl nic tajného.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Odvolaný ředitel státního podniku VOP CZ Marek Špok se koncem roku dostal do křížku s ministerstvem obrany. Veřejně totiž říkal, že rezort v zakázkách na dodávky zbraní pro Ukrajinu preferuje soukromé zbrojovky. Ministerstvo jeho tvrzení koncem roku popřelo.

Nyní se spor dostal do další fáze – nové vedení vojenského podniku v čele s pověřeným ředitelem Martinem Šturalou poslalo Špokovi předžalobní výzvu. „Já jsem mu poslal předžalobní výzvu za porušení mlčenlivosti,“ sdělil Deníku N Šturala. „A to na základě jeho vyjádření, které

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější