Ševci porazili Skalici. Bobčík si připsal gól a asistenci, skóroval i Nigerijec

Stoper Zlína Jakub Kolář (ve žlutém dresu) při zápase se Skalicí. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína druhé utkání zimní Tipsport ligy herně i výsledkově zvládli. Ševci v úterním zápase zdolali slovenskou Skalici 2:0 a připsali si první body do tabulky. Ševci oba góly zaznamenali ve druhé půli. Skóre otevřel v 55. minutě Libor Bobčík, který připravil druhou branku pro Charlese Sampsona Chibuikeho.

Musím říct, že zápas měl dobré tempo. Oba poločasy měly svoji kvalitu. Vzadu jsme udrželi nulu, za což jsme rádi, protože je pro nás důležitá,“ uvedl zlínský asistent Lukáš Motal.


Po výhře litoval jenom některých nedohraných akcí či nevyužitých příležitostí. „Je škoda, že jsme vpředu nedořešili další dobré situace, což se nám podařilo až druhý poločas. Kvalita měla být větší, abychom se dostali do více šancí a přidali další góly,“ říká.

Ševci v úterním přípravném zápase protočili 21 hráčů, téměř dvě jedenáctky. V základní sestavě byli kromě útočníků Akhvledianiho a Ikugara, kteří jsou ve Zlíně na zkoušce, také uzdravený Španěl Gonzalez.

Po změně stran se do hry dostal i Charles Sampson Chibuike. Dvacetiletý útočník z Nigérie doteď působil pouze v rodné zemi, hrával za tým Doma United. Nyní se chce pokusit získat angažmá v Evropě.

Charles s námi odtrénoval jenom pár tréninků. Měl nějaké drobné zranění, takže všechno neabsolvoval. Dneska to byl jeho první zápas. Dal gól, který pro něj jistě bude povzbuzení. Uvidíme, jak se bude jevit dál,“ uvedl Motal.

Fotbalisté Zlína zakončí své účinkování v zimní Tipsport lize v sobotu doma proti Brnu. „Asi to bude o něco prestižnější utkání, my však chceme vyhrát každý zápas,“ prohlásil třiatřicetiletý kouč.

Tipsport liga, skupina C
FC ZLÍN – MFK SKALICA 2:0 (0:0), hráno na umělé trávě ve Skalici

Branky: 55. Bobčík, 64. Chibuike
Zlín 1. poločas: Dostál – Cedidla, Kolář, Didiba, Čelůstka – Reiter, Janetzký, Švach, Gonzalez, Akhvlediani – Ikugar.
Zlín 2. poločas: Bachůrek – Polášek, Didiba (80. Cedidla), Simerský, Jura – Vukadinović, Kulíšek, Bužek, Bartošák – Bobčík – Chibuike. Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x