Známá americká herečka Linda Grayová, proslavená svou ikonickou rolí Sue Ellen Ewingové v klasickém televizním seriálu Dallas, si i ve svých 83 letech stále podmaňuje srdce diváků a fanoušků. Kromě jejího odkazu na filmovém plátně je Lindina fascinující životní cesta, zdravý životní styl a nedávné podniky ukázkou pozoruhodné ženy, která se vymyká stárnutí. Pomáhá jí přitom fasting, tedy životní styl, kdy jí jen určitý počet hodin denně.

Raná léta a vzestup ke slávě

Linda Ann Grayová se narodila 12. září 1940 v Santa Monice v Kalifornii a v 60. letech 20. století začala svou kariéru jako modelka, než přešla k herectví. V 70. letech její talent zazářil v různých televizních seriálech, než v roce 1978 získala nezapomenutelnou roli Sue Ellen Ewingové v Dallasu. Toto ztvárnění jí vyneslo uznání kritiky, včetně dvou nominací na Zlatý glóbus a nominace na cenu Primetime Emmy.

Na jejích nejlepších 10 scén z Dallasu se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Život po Dallasu a na jevišti

Lindina kariéra sahala daleko za hranice Dallasu. Po svém odchodu v roce 1989 se věnovala různým rolím, zahrála si i po boku Sylvestera Stallona ve filmu Oscar z roku 1991 a poté dostala hlavní roli v dramatickém seriálu společnosti Fox Models Inc. Později si svou roli Sue Ellen zopakovala v reunionech Dallasu a v seriálu TNT z let 2012–2014.

Při přechodu na divadelní prkna zaujala Linda rolí paní Robinsonové ve hře Absolvent v roce 2001 v londýnském West Endu, později si ji zopakovala na Broadwayi. Po skončení seriálu Dallas v roce 2014 se na jeviště vrátila jako Kmotřička víla v Popelce, kde předvedla svůj všestranný talent.

Nedávná televizní a filmová vystoupení

V roce 2012 se Linda triumfálně vrátila na televizní obrazovky, když si zopakovala roli Sue Ellen Ewingové v dramatickém seriálu TNT Dallas. V herectví pokračovala v nezávislých filmech jako Reflections of a Life a Expecting Mary. Za zmínku stojí, že se v roce 2016 připojila k hereckému obsazení britské telenovely Hollyoaks a v roce 2017 si zahrála v dramatickém seriálu studia Amazon Hand of God.

Půst, fitness a mladistvé vyzařování

Na Lindě Gray je pozoruhodná nejen její slavná kariéra, ale i její oddanost zdravému životnímu stylu. Přijala půst a vděčí mu za svou čistou pleť a hojnost energie. Linda se zaměřuje na vodu s citronem a celerovou šťávou a je příkladem zdravého přístupu, který přispívá k její nadčasové kráse.

Z Lindina osobního života, poznamenaného manželstvím s Edem Thrasherem v letech 1962 až 1983, vzešly dvě děti, Jeff Thrasher a Kehly Sloane. Jeff tragicky prohrál svůj boj s leukémií v roce 2020. Linda, přestože čelila osobní ztrátě, zůstává houževnatá a váží si svých dvou vnoučat, jimž se velmi věnuje

Ve svých 83 letech Linda Grayová vyzařuje sebevědomí a vitalitu. Jak sama říká: „Žijete dnes, v tento den. Udělejte ho co nejlépe.“

Podívejte se, jak vypadala Linda zachycená jen při nákupech před třemi lety, a jak vypadala vloni na červeném koberci:

Linda Grayová je víc než jen televizní ikona; ztělesňuje houževnatost, zdravý životní styl a energického ducha. Zůstává inspirací, která nám všem připomíná, že máme přijímat život, plnit si své sny a stárnout s grácií.

Na její pohled na období Dallasu se podívejte ve videu zde:

Zdroj: Youtube

Zdroje: www.dailymail.co.uk, www.yahoo.com, www.hellomagazine.com, en.wikipedia.org