Maltské fotbalové (do)zvuky. Zlín v kurzu i bez letošní účasti na tamním mezinárodním turnaji

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Bylo to osm fotbalových dnů nabitých nejenom ostrým, i když přípravným, zápolením na Tipsport Malta Cupu. Pro všechny zúčastněné také možnost třeba k neformálnímu fotbalovému povídání s hráči, trenéry i funkcionáři. Ale stejně tak i s představiteli nejmenší země Evropské unie. Pozor, třebaže nejméně početné co se populace týče, o to zajímavější a pozoruhodnější.

Mezi novináři, jak už bylo napsáno, vzbudil hned po příletu docela příjemný rozruch exzlínský kapitán Tomáš Poznar. Ten naskočil do třetího utkání nově své Trnavy také s kapitánskou páskou. Zahrál nějakých šedesát minut a s týmem zůstává ještě týden na soustředění na Maltě.

„Určitě nám pomůže, zkušených hroťáků je vždycky málo. Na turnaji jsme sice skončili bez bodu, ale byla to bezvadná konfrontace s českým a rakouským fotbalem,“ měl jasno i trenér týmu slavné tradice Michal Gašparík.

Turnaj vyhrála Olomouc, měla kvalitní tým a o fous lepší skóre při totožném zisku pěti bodů jako druhá Austria Vídeň a třetí Hradec Králové.

V Sigmě odehráli slušné party exzlínští Filip Novák a Lukáš Vraštil.

„Pěkný turnaj, tvrdá příprava na přírodních trávnících, vracíme se spokojeni,“ hlásil Vraštil, který se bude prát o místo v zadní trojici nebo čtveřici právě se zkušeným Filipem Novákem.

Velmi příjemně šla řeč také s trenérským doyenem, koučem Hradce Králové Václavem Kotalem.

„Škoda pár neproměněných příležitostí, mohli jsme při troše štěstí a umu střelců získat pohár, ale o to tu až tolik nešlo,“ zavzpomínal muž, který před půlstoletím hrál za slavnou Spartu.

„Bylo mi dvacet, přišel jsem do mužstva plného mazáků, studoval jsem vysokou školu, bral jsem tehdy nějakých osmnáct set korun,“ usmívá se dávné vzpomínce a zakaboní se jen ve chvíli, kdy si vybaví nedávnou prohru svých svěřenců ve Zlíně, kdy ševci pobili votroky už v poločase, který vyhráli 4:0.

„To byl nevšední zápas, tři šance domácích a čtyři góly v naší síti,“ glosoval už s nadhledem Kotal.

Hvězdou Malta Tipsport cupu byl i další Václav, o polovinu mladší hradecký Pilař.

„Jojo, čas s fotbalem rychle utíká. Moc rád si vybavuji EURO 2012 v Polsku, tam jsme napřed těžce podlehli Rusku 1:4, pak ale porazili mým druhým gólem Řecko 2:1, další dal Peťa Jiráček a ten nás pak posunul do čtvrtfinále, když vyřadil domácí Polsko. Petra ve Zlíně pozdravujte a Milana Petrželu, mého spoluhráče z Plzně, prosím v Uherském Hradišti taky,“ loučil se sběratel dresů slavných hráčů a táta dvou budoucích fotbalistů Václav Pilař.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x