Kata Slovácka na Julisce motivuje i starší bratr ze Slavie. Pod Radou by rád pronikl do FORTUNA:LIGY

Kata Slovácka na Julisce motivuje i starší bratr ze Slavie. Pod Radou by rád pronikl do FORTUNA:LIGY

Jednadvacetiletý záložník pražské Dukly Martin Douděra podepsal s účastníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY novou smlouvu, která bude platit až do června roku 2026. Bratr slavnějšího Davida Douděry by v následujících měsících rád s Duklou zabojoval o postup mezi elitu. 

Martin Douděra zažil nejlepší ročník před dvěma lety, kdy v patnácti duelech zaznamenal za rezervu Slavie jedenáct branek. Příležitost v áčku ovšem nedostal a v létě roku 2022 zamířil do pražské Dukly.

V loňské sezoně se pohyboval spíše v béčku, letos už je ale stabilním členem áčka a v posledních zápasech také základní sestavy druholigového celku.

Nyní se s vedením týmu z Julisky dohodl na prodloužení stávajícího kontraktu a v červenožlutém dresu zůstane minimálně do léta roku 2026. "Jsem moc rád, že i nadále zůstávám na Dukle. A budu dělat vše pro to, abychom dosáhli všech společných cílů," uvedl Douděra pro klubový web po podpisu nové smlouvy.

SKUHRAVÝ ZŘEJMĚ PŘIJDE V PODBREZOVÉ O PRODUKTIVNÍ OPORU STŘEDOVÉ FORMACE, BLAHÚT MÍŘÍ DO SLOVÁCKA

Bratr slavnějšího Davida, který hraje v pražské Slavii a je také reprezentantem, se letos dočkal zatím čtyř tref, které obstaral v MOL Cupu. Jednoznačně nejcennější branku své dosavadní kariéry obstaral v šestnáctifinále proti Slovácku, kdy ve třetí minutě nastavení rozhodl o senzační výhře pražského celku v poměru 3:4.

V Dukle poté Douděra navazuje na zmíněného Davida, který na Julisce vyrůstal od svých patnácti let. "Angažmá v Dukle je pro mě velkou výzvou, kterou doufám, stejně jako brácha, zvládnu," řekl při svém prvním podpisu. Nyní si stvrdil pokračování v klubu a pevně věří, že se Dukle podaří postoupit mezi elitu. Nakročeno má slušně, po podzimní části patří Pražanům druhá pozice jen o čtyři body za Vyškovem.