Mora na Karlovy Vary umí. Porazila je i potřetí v sezoně, pomohla si v přesilovkách

18. leden 2024 09:41

Hokejisté Olomouce v dohrávce 29. kola extraligy hostili Karlovy Vary, které i potřetí v sezóně dokázali porazit, tentokrát poměrem 3:1.

Celková historická bilance obou celků v extralize vyznívá jasně pro Hanáky a Energie je výsledkově jejich nejoblíbenějším soupeřem.

„Bylo to hlavně o oslabeních a přesilovkách. My jsme v nich měli navrch. Využili jsme je, soupeř ne. To rozhodlo,“ označil asistent trenéra Olomouce Róbert Petrovický za klíčový faktor využité přesilovky.

Olomouc zužitkovala dvě, Karlovy Vary žádnou. Jednou ze zásadních postav výhry byl i obránce Dalibor Řezníček, který ve třetí třetině zvýšil na 3:1 a dodal tak svému týmu potřebný klid.

„Dostal jsem to na modrou, chtěl jsem vystřelit. Přede mnou klekl protihráč, přes kterého zřejmě gólman neviděl. Mně se tam podařilo najít místo a spadlo to tam,“ okomentoval svůj gólový zásah číslo šest v aktuální sezóně Dalibor Řezníček. Jeho tým ale opět inkasoval jako první a zase musel zápas otáčet, na což je Olomouc v této sezóně poměrně zvyklá.

Jak nejen to Řezníček komentoval? Poslechněte si v kompletní reportáži výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio