Opilá žena usnula v trolejbusu a pak se svalila na zem. Nadýchala přes 3,6 promile

Ilustrační foto
ZLÍN – O zapojení se do Suchého února by měli vážně zauvažovat dva občané ze Zlína, kteří měli v uplynulých dnech co do činění se strážníky městské policie. Mysleli si, že mají alkohol pod kontrolou, opak byl ale pravdou. Oba tak skončili na protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži.

V pondělí 15. ledna odpoledne zamířila hlídka Městské policie Zlín na obratiště trolejbusů na sídlišti Jižní Svahy. Strážníky přivolala řidička trolejbusu MHD, která na konečné zastávce probudila spící cestující ženu. Ta však po vystoupení z vozu nezamířila do tepla domova, ale v důsledku opilosti se svalila na dlažbu nástupiště.

Hlídka městské policie zjistila, že se jedná o třiačtyřicetiletou ženu ze Zlína, která není schopna kontrolovat své chování. Příčinu v podobě předchozí nemalé konzumace alkoholických nápojů potvrdil také analyzátor alkoholu v dechu, který na displeji zobrazil hodnotu přesahující 3,6 promile alkoholu v dechu.

Tou se žena spolehlivě kvalifikovala mezi jedince postižené vážnou otravou alkoholem, při níž hrozí již významná zdravotní rizika,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Druhá událost se odehrála v úterý 16. ledna večer v centru Zlína, kde byl prostřednictvím kamerového systému zjištěn muž sedící na chladné zemi.

Strážníci pomohli dotyčnému vstát, a když je poté ujistil, že žádnou další pomoc nepotřebuje, neboť se necítí indisponován a v oblasti pití alkoholu se považuje za dostatečně trénovaného jedince, ho zkusili ponechat na místě,“ pokračoval Janík.

Jak se záhy ukázalo, odhad dotyčného nebyl správný. Jen o pár chvil později se sice dokázal z lavičky zvednout, ale zavrávoral, prohrál souboj s gravitací a opět se ocitl na zemi, kde zůstal ležet.

Tentokrát již strážníci sedmapadesátiletému muži s hodnotou 2,9 promile alkoholu v dechu neuvěřili, že se o sebe dokáže vlastními silami postarat, a převzali řízení jeho nejbližšího osudu,“ sdělil Pavel Janík.

V obou případech byla k podnapilým jedincům přivolána zdravotnická záchranná služba, která vedle opilosti vyloučila jinou zdravotní indispozici. Po provedeném vyšetření je pak strážníci transportovali k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

V roce 2023 sem MP Zlín převezla celkem 62 obdobně postižených opilců,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x