Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. ledna 2024 16:28
Čas čtení 0:59
Magdalena Trajerová

Mladá Češka se chystá na 3500 kilometrů dlouhý přechod Jižní Amerikou. Má pro to zajímavý důvod

Mladá Češka se chystá na 3500 kilometrů dlouhý přechod Jižní Amerikou. Má pro to zajímavý důvod
Zdroj: Nicolette Havlová
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

24letá Nicolette Havlová se chystá přejít Jižní Ameriku od Pacifiku až k Atlantiku. Její cesta povede i skrz českou komunitu v argentinském městečku Presidencia Roque Sáenz Peña.

Na cestě by mladá cestovatelka měla strávit čtyři až šest měsíců. Čeká ji náročný přechod přes poušť Atacama v Chile, pokračovat bude přes pětitisícové Andy do Argentiny přes Paraguay a její pouť skončí v džunglovité Brazílii. Celou trasu přitom hodlá absolvovat s osmi a půl kily na zádech.

„V Chile mě čeká přechod And s nadmořskými výškami okolo pěti tisíc metrů nad mořem. V Argentině navštívím českou komunitu v městečku Presidencia Roque Sáenz Peña, ve které roku 1948 pobývali po dobu tří měsíců legendární cestovatelé Zikmund a Hanzelka a psali zde svou knihu. V Paraguayi se pak těším na vodopády Monday a v Brazílii na světoznámé vodopády Iguazú. Co země, to jedna velká výzva,“ přiznává Havlová.

Nicolette Havlová
Zdroj: Nicolette Havlová

Cestovatelka se svou poutí po Jižní Americe snaží podpořit sbírku „Tři tisíce pět set kilometrů pěšky Jižní Amerikou pro českou komunitu v Argentině“. Ta právě běží na Doniu. Peníze budou použity na renovaci historického muzea v městečku Presidencia Roque Sáenz Peña, jediného česko-slovenského muzea v Latinské Americe. Poskytnuté finanční dary mají pomoci upevnit kořeny české komunity v argentinské provincii Chaco.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Součástí její cesty se dokonce můžeš stát i ty sám*sama. Do půlnoci 10. ledna můžeš cestovatelce na e-mail [email protected] poslat vzkaz, který si podle svých slov přečte, až jí bude nejhůře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Chodím do hor a žiju život (@nicolette.havlova)

Mladá dívka není v cestování žádným nováčkem. Před třemi lety se vypravila pěšky do Istanbulu na podporu české komunity v rumunském Banátu. Tehdy zdolala 2 025 kilometrů za 104 dnů.

Domů
Sdílet
Diskuse