Obranu lídra F:NL bude řídit Nizozemec. Profesionalita a zkušenosti Straalmana jsou to, co potřebujeme, líčí Zbořil

Obranu lídra F:NL bude řídit Nizozemec. Profesionalita a zkušenosti Straalmana jsou to, co potřebujeme, líčí Zbořil

Současný vládce druholigové branže z Vyškova představil svým fanouškům již třetí zimní posilu, kterou se stal sedmadvacetiletý nizozemský obránce Bart Straalman, od něhož si vedení slibuje klid a jistotu v zadních řadách.

Odchovanec De Graafschapu odehrál ve dvou nejvyšších nizozemských soutěžích za svůj klub 133 zápasů a následně si vyzkoušel také norskou Eliteserien (Sarpsborg 08) a francouzskou Ligue 2 (Grenoble Foot 38).

"Příchod Barta Straalmana do našeho klubu považuji za velký přínos. Jeho profesionalita a zkušenosti jsou to, co potřebujeme. Přestup je reakcí na odchod stoperů, kdy u nás po podzimu skončili Kessy Coulibaly, Adam Červeň a hlavně Ramathan Musa," připomněl na stránkách mfkvyskov.cz generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.

Podle funkcionáře potřebuje mít lídr F:NL i zástupce střední generace hráčů a to splňuje právě vytáhlý defenzivní specialista z nizozemského Winterswijku.

Vyškov přichází o významnou ofenzivní tvář. Vintr po čtyřech letech končí a míří do Zlínska

"Je to zkušený kluk, který má starty v první nizozemské lize a měl by být přínosem do jarní fáze sezóny. Věříme, že u nás může restartovat kariéru a pobít se o první ligu," doplnil na adresu nejčerstvější posily jeden z čelních představitelů Vyškova.

"Welkom bij Vyškov, Bart!," zaznělo stylově na oficiálních stránkách moravského celku, který hraje své domácí duely v nedalekých Drnovicích.

Po cenné remíze se Slovanem Bratislava (2:2) narazí vyškovský soubor na Baník Ostrava. Debut v novém trikotu tak může čekat stopera již tuto sobotu. Jeho soutěžní premiéra v českém prostředí pak nejspíš proběhne v úvodu března na půdě Hanácké Slavie Kroměříž.

Potvrzeno. Lídr druhé ligy Vyškov změnil majitele, nyní ho vlastní Američané