Hlavní obsah

Z tria Čechů uspěl v kvalifikaci SP skokanů v Zakopaném jen Koudelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze Roman Koudelka uspěl z tria českých reprezentantů v dnešní kvalifikaci Světového poháru skokanů na lyžích v Zakopaném. Do nedělního závodu postoupil z 31. místa. Radek Rýdl a Benedikt Holub, kteří dosud v této sezoně startovali v nižších pohárových soutěžích, se v Polsku umístili v sedmé desítce pořadí.

Foto: Profimedia.cz

Roman Koudelka v akci

Článek

Čtyřiatřicetiletý Koudelka zvládl i třináctou kvalifikaci, do níž v aktuálním ročníku SP nastoupil, bodovat ale zatím dokázal jen ve třech závodech Turné čtyř můstků. V Zakopaném předvedl pokus dlouhý 127,5 metru a s přehledem postoupil.

Rýdl obsadil se skokem dlouhým 108,5 m 61. místo. Holub, jenž v kvalifikaci SP startoval poprvé v kariéře, zapsal o metr méně a skončil předposlední na 64. příčce.

Nejdelší skok dne předvedl Rakušan Stefan Kraft, který doletěl na 140 metrů. O půl metru méně skočil Andreas Wellinger z Německa a o 3,1 bodu se zařadil na druhé místo za lídra průběžného hodnocení SP.

V sobotu je v Zakopaném na programu závod družstev. Soutěž jednotlivců přijde na řadu v neděli.

Reklama

Související témata: