Slavia v Portugalsku porazila i AIK a zahrál si Jurásek. Dynamo vyhrálo i bez osmi hráčů

Slavia v Portugalsku porazila i AIK a zahrál si Jurásek. Dynamo vyhrálo i bez osmi hráčů

Slavia porazila na soustředění v Portugalsku AIK Stockholm 2:0 a zvítězila i v druhém zápase zimní přípravy. Český vicemistr rozhodl v Algarve dvěma brankami v druhém poločase, kdy se trefili Oscar Dorley a Petr Ševčík. Po zranění se na závěr duelu vrátil do hry záložník Matěj Jurásek. Dařilo se i hráčům Českých Budějovic, když přestříleli poslední tým druhé rakouské ligy Amstetten 6:3. Dynamo si v zimní pauze ve druhém utkání připsalo první vítězství. Vyhrála i Karviná, která překvapivě porazila Zabrze 3:2.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský nasadil do každého poločasů rozdílnou sestavu a aktivnější byla druhá jedenáctka. Skóre v 67. minutě otevřel po povedené kombinační akci přesnou střelou k zadní tyči Oscar a za další čtvrthodinu přidal pojistku ranou z hranice vápna pod břevno Ševčík.

Slávisté i v druhém utkání v Portugalsku udrželi čisté konto, na úvod porazili dánský celek Sönderjyske 4:0. V součtu se závěrem podzimní části Pražané zvítězili už podesáté za sebou. Další přípravný zápas odehrají červenobílí příští sobotu.

DYNAMO BEZ OSMI HRÁČŮ

Jihočeši nemohli ze zdravotních důvodů nasadit celkem osm hráčů, proto ve druhém poločase dostala šanci řada mladíků. Dvakrát za poslední tým ligové tabulky skórovali Jiří Skalák a po změně stran talentovaný Martin Prášek.

"I po náročném týdnu dobrý výkon, aktivní. Samozřejmě tam byly chyby, ale teď budeme mít čas to vyladit na soustředění. Jsem rád i za kluky z béčka, ukázali se v dobrém světle," řekl asistent českobudějovického trenéra Jiří Kladrubský.

Karviná proti sedmému týmu polské ligy během tří minut druhé půle ztratila dvoubrankové vedení, nakonec se ale v Zabrze i tak radovala z výhry, kterou v závěru zařídil rybičkou Martin Doležal. "Dobrý zápas, chlapce musím pochválit. První poločas výborný, byli jsme jednoznačně lepší. Po změně stran a vystřídání nás Górnik trochu překvapil. Ale nesložili jsme zbraně a v závěru po pěkné akci a centru rozhodl Doležal. Takové vítězství se cení," citoval klubový web karvinského trenéra Juraje Jarábka.

Výsledky:

Slavia Praha - AIK Stockholm 2:0 (0:0)
Branky: 67. Oscar, 82. Ševčík.

Dynamo České Budějovice - Amstetten 6:3 (2:2)
Branky: 19. z pen. a 44. Skalák, 53. a 67. Prášek, 73. Suchan, 88. Böhm - 5. Starkl, 42. Scharner, 58. Monsberger.

Górnik Zabrze - MFK Karviná 2:3 (0:2)
Branky: 63. Rasak, 65. vlastní Ražnatovič - 14. Akinyemi, 17. Memič, 88. Doležal.

SLÁVISTICKÝ SMOLAŘ TRPĚL V BOLESTECH, DÁL ALE TVRDĚ DŘE A DĚLÁ POKROKY. VRÁTÍM SE SILNĚJŠÍ, SLIBUJE V PORTUGALSKU PECH