Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cienciala se vrací do Třince, Oceláři za něj do Pardubic vyměnili Pánika

Druhý nejlepší střelec Třince Richard Pánik bude hrát do konce sezony v Pardubicích. Z druhého týmu tabulky se opačným směrem k níže postavenému sousedovi v tabulce přesouvá odchovanec Ocelářů David Cienciala.

Richard Pánik
zdroj: hcocelari.cz

Dvaatřicetiletý slovenský útočník Pánik se vloni v létě vrátil do Třince po 14 letech a deseti sezonách strávených v NHL.

V 36 odehraných zápasech v této sezoně dal 14 gólů a na dalších deset přihrál, lepším střelcem v týmu obhájců titulu je pouze Martin Růžička (16), Pánik se dělil o druhé místo s Danielem Voženílkem.

"Přichází k nám produktivní útočník se zkušenostmi z NHL. Věřím, že našemu týmu pomůže v rozhodující fázi sezony," řekl sportovní ředitel klubu Dušan Salfický o hráči, který v NHL odehrál za sedm různých klubů 541 zápasů a připsal si 199 bodů za 89 gólů a 110 asistencí.

"Jsem velmi rád, že jdu do týmu, který má největší ambice a dokazuje to celou sezonu. Na tlak jsem zvyklý," doplnil Pánik.

Osmadvacetiletý Cienciala se do Třince vrací po pěti sezonách, během nichž vedle Pardubic působil také v Mladé Boleslavi.

V extralize má na kontě 421 zápasů, 75 gólů a 117 asistencí, v této sezoně ve 34 startech zaznamenal 22 bodů (8+14).

S Oceláři, s kterými v roce 2019 získal mistrovský titul, se dohodl na víceleté smlouvě. "Je to náš odchovanec a má velkou motivaci pomoct nám v závěru sezony. Jeho velkou předností je variabilita, dobré bruslení, čtení hry a výborná střela. Trenéři ho můžou využít jak na centru, tak na křídle. Když byla možnost získat ho již nyní, neváhali jsme," uvedl sportovní ředitel třineckého klubu Jan Peterek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články