Jako v seriálu Banáni. Kokainový gang měl řídit manažer velkého řetězce i pravá ruka Krejčíře

Ilustrační foto

Nové informace v případu kokainu z Lidlu

Kvůli pašování drog měli kriminalisté zadržet jednoho z vedoucích obchodního řetězce spolu s někdejší pravou rukou gangstera Radovana Krejčíře. Společně s oběma muži skončil ve vazbě ještě jeden cizinec. Trojice chtěla údajně dostat dodávku kokainu do Česka.

Je to podobný příběh jako z našeho primáckého seriálu Banáni. Trojice měla plánovat pašování kokainu ukrytého v přepravkách s ovocem a zeleninou. Jenže jim do plánu jak zbohatnout důrazně vstoupili policisté.

ČTĚTE TAKÉ: Do kin míří thriller o droze silnější než heroin. Ve snímku Fentasy hraje i David Švehlík

„Na případu pracujeme a vzhledem k tomu, že stále probíhají úkony trestního řízení, se nebudeme vyjadřovat. Jakmile to okolnosti případu dovolí, vydáme tiskovou zprávu,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová.

Důležitým článkem celé skupiny měl být podle informací redakce právě vedoucí známého obchodního řetězce, mezi jehož kompetence patřil zrovna převoz ovoce a zeleniny.

„Z právních důvodů nejsme oprávněni poskytovat informace o případech, v nichž probíhá příslušné řízení. Na porušování zákona reagujeme radikálně,“ uvedla mluvčí obchodního řetězce Iveta Barabášová.

Jeho dalšími kumpány jsou podle webu Seznam Zprávy muž z Albánie a také Petr Hrubý. Pokud vám to jméno nic neříká – jedná se o blízkého spolupracovníka Radovana Krejčíře, který si v Jihoafrické republice od roku 2015 odpykává 35letý trest odnětí svobody za různé trestné činy. „Za Krejčířem odjel i na Seychely a pokud vím, tak se mu tam aktivně ještě staral o majetek,“ upřesnil vztahy Hrubého s Krejčířem bývalý kriminalista Karel Tichý.

Sám Hrubý se prý měl označovat za rodinného přítele uprchlého Krejčíře a snažil se dokonce zachránit i jeho majetek v Česku.

„To jsou prostě lidi, kteří se v nějakou dobu ocitli u Radovana Krejčíře, a tam se něco dělo a oni v tom pokračovali i po jeho útěku do zahraničí. Tak to měli asi naučený a dokázali se v tomhle prostředí pohybovat,“ dodal Tichý.

Drogy se s potravinami pašují často. Během posledních let bylo v českých řetězcích objeveno hned několik nečekaných zásilek. Třeba v červnu 2022 objevili zaměstnanci jednoho z českých řetězců 840 kilogramů kokainu v krabici od banánů. O tom, jestli má trojice v některém z předešlých nálezů prsty, však můžeme jen spekulovat. Pro vyšetřovatele to ale bude jistě jedno z důležitých témat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zombie droga už zabíjí i v Česku. Smrt může nastat po prvním užití, varují experti

Tagy: