gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.01.2024 Večery S: Mirek Baldrych & kapela, Jarda Hnízdil & hosté, Jana P.S. Slovo patrona ročníku. (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Milí přátelé Večerů S! Každý ročník hudebního projektu Večery S koncerty v Divadle U Kapličky má svého patrona. Letošní VIII. ročník se bude těšit ze spolupráce s Petrem Bohuslavem, který více jak dvacet let působí jako redaktor, moderátor a spolutvůrce vysílání Country Radia. Rád se s Vámi podělím o Petrova slova:
Milí přátelé neotřelé autorské a nové muziky, kteří navštěvujete koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích. Večery S 2024 vstupují do svého osmého ročníku a už jsem na řadě i já jako jejich velmi skromný a pokorný patron.
Když mne Jarda Hnízdil oslovil, byl jsem na rozpacích, ale pak jsem se podíval do občanky a na smlouvu v Country Rádiu a obě číselně vyjádřené hodnoty mi napověděly, že ano a rád čestnou možnost patronátu přijmu. Zařadit se vedle minulých patronů, kamarádů, muzikantů a kolegů nejen rozhlasu je opravdu čest.
Večery S Leden
Večery S Leden
26. ledna se sejdeme na dalším koncertu. Tentokrát budeme poslouchat muzikanty, se kterými se znám už mnoho let. Držel jsem jim palce, když začínali a také sledoval jejich vzestupy, v případě Jany P.S. i křest jejího nového alba. V Praze křtila ve velkém stylu a udělalo mi radost, že si vedle sebe postavila muzikanty, se kterými velmi rád muzicíruju kdykoli na večírcích. Pražský křest alba se Janě a ostatním velmi povedl. Už když Jana s deskou Ode zdi ke zdi soutěžila v talentu Country Rádia, věděl jsem, že je ta deska něčím výjimečná. Autorský podíl na desce má i hlavní organizátor Večerů s v Divadle U Kapličky Jarda Hnízdil a tak ho uslyšíme také jako hosta během jihočeského křtu Jany P.S. Vašek Spurný na foukačku a Jana Bílíková s houslemi a vokály taky doplňují náramnou sestavu muzikantů, z nichž každý by zasloužil svůj vlastní článek.
Mirek Baldrych je muzikant známý nejen z portovního klání a hlavně z finále v Řevnicích, kam postoupil právě jako vítěz Jihočeského kola a získal si porotu i diváky. Navíc pak v Řevnicích na celostátním finále získal druhé místo v interpretační soutěži. Folkrockové vyznění jeho skladeb podtrhne kapela Baldaband, se kterou v Budějovicích U Kapličky vystoupí.
Těším se na všechna vystoupení v letošním roce. Začneme už 26. ledna večer a doufám, že se nejen potkáme, ale taky popovídáme s vámi všemi, kdo máte rádi objevování a nalézání nových a kvalitních interpretů z našich oblíbených žánrů.
Petr Bohuslav
Rozhovor s Janou Perníkovou Soukupovou v Televizi Jižní Čechy můžete ze záznamu vidět ZDE.
Večery S
Večery S

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib