Hlavní obsah
Bydlení

Náš vysněný domeček: Krkonoše v jižních Čechách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jakub Jonáš

Každý máme nějaký sen. My jsme se ale rozhodli neotálet, překonat všechny překážky a dosáhnout toho, po čem toužíme.

Článek

Tak jsme to udělali. Koupili jsme si náš „vysněný dům“… Teda náš vysněný dům měl být o dost novější, v lepším stavu a v Krkonoších.

Ale co… hlavně, že je NÁŠ.

Plán byl jasný. Splnit si sen a koupit si krásný dům Krkonoších. Takový, do kterého bychom se mohli hned nastěhovat a postupně si ho přebudovat podle svého. Ale jak se říká, člověk míní, život mění. Ať jsme hledali, jak jsme hledali, v Krkonoších jsme nenašli ani to správné místo, kde bychom chtěli bydlet, natož konkrétní dům.

A tak jsme se rozhodli, že rozhodíme sítě o trochu dál, konkrétně po celé České republice. No a hele! On se našel. A je to ten pravý, i když se to na první pohled třeba nezdá.

Foto: Jakub Jonáš

To je on.

Nejprve jsme se na něj jeli podívat. Nikoliv do Krkonoš, ale na opačnou stranu. Na jihozápad, co by kamenem dohodil od krásných (našich milovaných) Horažďovic.

První dojem mojí ženy: „Fíha, to je starý. To nedám, sem se nestěhuji.“
Můj první dojem: „Juuuu koukej na tu zahradu! A tamhle na ty 3 chlívky pro zvířata! A ta stará stodola! Tady bude ale práce! To chci, to potřebuju, to musíme mít.“

No, a tak jsem ji ukecal. Zase. (Poprvé, aby se mnou začala chodit, teď abychom koupili tenhle starý, polorozpadlý ministatek).

Dům jsme koupili a nelitujeme toho. Tedy většinou…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz