Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V příštím týdnu teploty až +10 °C!

20. 1. 2024 | Poslední aktualizace: 16:52 20. 1. 2024 | Martin Štros, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí bude ovšem hodně proměnlivé. V příštím týdnu teploty až +10 °C! Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

Aktuálně prožíváme poměrně mrazivý víkend, když sobotní ranní teploty poklesly lokálně pod -10 °C a na severu Čech až k -15 °C. Podobně studené bude i nedělní ráno, ale jinak k nám bude už postupně začínat proudit teplejší vzduch. V neděli přes den už bude postupně přibývat oblačnosti, zatím beze srážek. Teplejší vzduch se ještě moc neprojeví, maximální teploty čekáme kolem nuly, na některých místech (severní část Čech) zůstanou po celý den výrazně pod nulou.

Od pondělí poznáme výraznější oteplení, zatím hlavně v Čechách, kde by denní teploty měly vystoupit až na 7 °C, na Moravě ještě zůstanou poblíž nuly. Čekáme přechod slabých dešťových srážek, které by na Moravě tudíž mohly ještě namrzat a místy hrozí i ledovka. V úterý již oteplení pocítí celé Česko, čekáme proměnlivou oblačnost a maxima okolo +5 °C.

Opravdu teplé počasí k nám nastěhuje ve středu. Denní teploty vystoupí v nižších polohách na hodnoty kolem +10 °C!  Celková proměnlivost počasí očekávaná v těchto dnech znamená, že si ještě nejsme jisti, kolik oblačnosti a srážek ve kterém dnu přijde. Středa vypadá spíše zatažená a dešťová. Velká oblačnost a občasný déšť nás budou provázet i zbytkem příštího týdne, a zrovna tak i vysoké teploty. K +10 °C se nejspíš dostanou ještě v pátek, následně víkend už bude o něco chladnější, ale stále pravděpodobně znatelně nad nulou.

Vypadá to celkově, že v příštím týdnu si dá zima přestávku. Uvidíme, v jaké síle se ještě dokáže vrátit v únoru...



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024