Jablonec našel první posilu u lídra druhé ligy. Přichází burundský bombarďák Kanakimana

Jablonec našel první posilu u lídra druhé ligy. Přichází burundský bombarďák Kanakimana

První zimní posilou Jablonce se stal křídelník Bienvenue Kanakimana. Čtyřiadvacetiletý reprezentant Burundi přestoupil na sever Čech z týmu lídra druhé ligy Vyškova a v novém působišti podepsal blíže nespecifikovaný víceletý kontrakt. Jablonečtí o tom informovali na svém webu.

Kanakimana do Vyškova přestoupil již v roce 2019 a pak si prošel hostováními v USA, Rakousku a Číně. Křídelní hráč prožil životní minulou sezonu. V 29 zápasech druhé ligy dal za Vyškov 14 branek a zahrál si také dva zápasy neúspěšné baráže o nejvyšší soutěž. V tomto druholigovém ročníku vstřelil v 16 duelech dva góly.

„Přestup Bennyho do Jablonce je pro jeho kariéru takovým postupným krokem. U nás měl výborné momenty, dvě výborné sezony, během kterých na něj byly velice zajímavé nabídky. Vždy ale zvítězil sportovní aspekt, jímž byl úspěch MFK, a přestupy se neuskutečnily,“ řekl generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.

„Teď už to byla taková naše povinnost, aby Benny mohl udělat další krok ve své kariéře. Otevírá se mu nová kapitola v životě a my mu samozřejmě přejeme, aby se z něj po boku Alexise (Alegueho, dalšího někdejšího hráče Vyškova, pozn. red.) stal důležitý článek týmu Jablonce. A třeba si díky svým výkonům vyslouží i ještě lepší angažmá. Za klub a za sebe mu přejeme všechno nejlepší a obrovsky děkujeme za to, co pro Vyškov odvedl,“ dodal Zbořil.